Φώφη Γεννηματά: «Στρογγυλό μηδενικό» στη κυβέρνηση για το προσφυγικό

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού εξαπέλυσε η κυρία Φώφη Γεννηματά στη Βουλή. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου και οι αρμόδιοι υπουργοί λαμβάνουν «ένα στρογγυλό μηδενικό» στην διαχείριση του θέματος, επισημαίνοντας όσα συμβαίνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Πού βρίσκονται οι άριστοι και οι βαριές μεταγραφές» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Πρέπει να κατανοήσετε ότι τα ΜΑΤ δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά δημιουργούν νέα κρίση» καλώντας τον πρωθυπουργό να δείξει πυγμή προς την Ε.Ε. και όχι προς τους νησιώτες.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το μεταναστευτικό απαιτεί εθνική συνεννόηση καθώς αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα που η κυβέρνηση μετέτρεψε όπως βέβαια και η προηγούμενη σε «εθνική τραγωδία και τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών».

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί της ουσίας ξεπλένει το νόμο Κατρούγκαλο. «Μειώνετε τις συντάξεις, ενισχύετε την ιδιωτική ασφάλιση και τελικά κοροϊδεύετε τους συνταξιούχους» είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε εθνικό διάλογο για το ασφαλιστικό, την καθιέρωση 13ης σύνταξης και θεσμοθέτηση νέου επιδόματος συνταξιούχων που θα ταυτίζεται με την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος