ΑΧΑΪΑ: Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θ.Παπαδόπουλος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Για τη φετινή 25η Μαρτίου

Οι εκδηλώσεις του 2020 θα είναι προθάλαμος των επετειακών εορτασμών του 2021 για την πόλη των Καλαβρύτων. Αυτό προέκυψε στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος που είχε χθες Τρίτη το πρωί ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Οπως είναι γνωστό, τα Καλάβρυτα οργανώνονται ώστε η Μονή της Λαύρας να πάρει τη δέουσα θέση κατά τους εορτασμούς των 200 ετών από το ’21.
Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις προθέσεις, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Δήμου για την οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη του Αγωνα του 1821 και την Εθνική Παλιγγενεσία. Ο Δήμος Καλαβρύτων προετοιμάζει τις εκδηλώσεις του για το 2021 παράλληλα με την Εκκλησία, την Κυβέρνηση και την Επιτροπή Ελλάδα 2021 αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Φέτος μέσα στο Μάρτιο και με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αγία Λαύρα αλλά και τη γιορτή για τα 199 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Καλαβρύτων λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο δήμος σχεδιάζει να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στις εκδηλώσεις του, προετοιμάζοντας την κοινωνία και για μια πρόγευση για τους εορτασμούς του 2021.
Ηδη για τα 200 χρόνια από το ’21 έχει προσκληθεί στα Καλάβρυτα και την ιστορική Μονή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ενώ το χθεσινό ραντεβού με Ιερώνυμο είχε κλειστεί κατά τους πρόσφατους εορτασμούς του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που έγιναν στη μαρτυρική πόλη παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.