ΑΧΑΪΑ: Ακυρώνονται οριστικά τα Καρναβάλια σε Αιγιάλεια – Αχαγιά και Καλάβρυτα – Συσκέψεις των αρμοδίων οργάνων και επιτροπών

> Ακυρώνεται, , το Παιδικό Καρναβάλι του Αιγίου που επρόκειτο να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο. Το βράδυ θα υπάρξει σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Δήμου Αιγιάλειας με τη ΔΗΚΕΠΑ.
Όλα θα εξαρτηθούν και από την τελική απόφαση του Δήμου Πάτρας για το Πατρινό Καρναβάλι.
Προς ακύρωση βαίνει και το «Αιγειράτικο Καρναβάλι» όπως και του Διακοπτού.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών κ.κ. Βασίλη Κικίλια, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Τάκη Θεοδωρικάκου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες σε όλη τη χώρα καρναβαλικές εκδηλώσεις, υπό τον φόβο της υψηλής μεταδοτικότητας του κορωνοϊού που πλέον μετρά κρούσματα και στην Ελλάδα, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.
Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ενημερώνει τους δημότες πως ματαιώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του τριημέρου σε όλο το Δήμο, σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

 

Ματαιώνεται  και το Καρναβάλι της Κάτω Αχαϊας. Η μπάλα του κορονοϊού παίρνει και το Αχαγιώτικο Καρναβάλι, που ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο. Την απόφαση πήρε  η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου Δυτικής Αχαίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό ανέρχονται επίσημα σε τρία, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ανά την χώρα. Ως εκ τούτου και η δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας θα προβεί στην ακύρωση των προγραμματισμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.

> Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων για το τριήμερο της Αποκριάς. Αμέσως μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας κ.Κικίλια η Δημοτική Αρχή των Καλαβρύτων εξέτασε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. Η Δημοτική Αρχή αναμένεται να εφαρμόσει κατά γράμμα την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Περεταίρω εξετάζεται από το πρωί η κατάσταση των δομών υγείας και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου των Καλαβρύτων προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πιθανή εμφάνιση κρουσμάτων στην περιοχή.
Σύμφωνα με το γιατρό και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρο Νασιώτη, η Δημοτική Αρχή, με το σκεπτικό ότι είναι και τουριστική περιοχή, θα εφαρμόσει σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων του κορονοϊου.