ΠΑΤΡΑ: Το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση»

Το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» Junior Achievement Greece  που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Το σχολείο μας μέσα από μια εμπεριστατωμένη και μεθοδική δουλειά, έχει πετύχει να διακριθεί κυρίως στις κατηγορίες της κοινωνικής καινοτομίας και ευαισθησίας προτείνοντας τεχνολογικές λύσεις με κοινωνικό, οικολογικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Πριν από δύο χρόνια προτείναμε μια καινοτομική τεχνική ανακύκλωσης ελαστικών αυτοκινήτων, ενώ πέρυσι την πρωτοποριακή ιδέα του ψηφιακού λευκού μπαστουνιού που παρέχει ψηφιοποιημένες οδηγίες μετακίνησης ατόμων με σοβαρά προβλήματα όρασης εντός πόλεων. Και οι δυο προτάσεις μας βραβεύτηκαν με αντίστοιχα βραβεία κοινωνικής ευαισθησίας και κοινωνικής καινοτομίας. Στο ίδιο μήκος κύματος «κινείται» και η φετινή μας πρόταση. Αναλυτικά:

 

Προϊόν: Μετρητής Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας

 

Η εικονική μας επιχείρηση Controle είναι το αποτέλεσμα μιας σύνθετης διαδρομής διαδικασιών και τεχνογνωσίας προκειμένου να γίνει η ψηφιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας και η επεξεργασία των δεδομένων με σκοπό την λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών σε συνθήκες Comfort και Economy Zone. Πρόκειται για μία ολιστική προσέγγιση στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της συλλογής και ανάλυσης δεδομένων με διαθέσιμα επιστημονικά μοντέλα τα οποία ο μετρητής προσαρμόζει στις εκάστοτε τοπικές συνθήκες. Το επιχειρηματικό μας μοντέλο Control-e με την τεχνική του ευκολία και το σχετικά χαμηλό κόστος,  αποτελεί ορόσημο για χρήση σε κάθε οικία, επιχείρηση, βιομηχανία δημιουργώντας σημαντικά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη με την εφαρμογή του.

 

Η παρουσίαση του επιχειρηματικού μας μοντέλου θα λάβει χώρα στις 6 Μαρτίου 2020 στο The Mall of Athens στην εμπορική έκθεση η οποία έχει ως στόχο την συμμετοχή και αναγνώριση των επιτευγμάτων των μαθητών σε πολλά διαφορετικά επίπεδα και διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματιών Νέων (Junior Achievement Greece).

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

Coffee Island

Μαγνητική Πατρών

Νικ. Λαϊνιώτης ΑΕΒΕ

 

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ελισάβετ Καραγιάννη, Νατάσα Λύρη, Ιωάννης Χιωτέλης

Εθελόντρια: κα. Χρύσα Κατσικά (Τράπεζα Πειραιώς)