ΑΧΑΪΑ: Σε ετοιμότητα για πιθανά κρούσματα κορωναϊού, το Νοσοκομείο Αιγίου – Λήψη έκτακτων μέτρων

Η εξέταση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων, δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται στην γειτονιά μας και αυτό το οποίο συστήνουν με κάθε ευκαιρία επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και η διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου, είναι η επίδειξη ψυχραιμίας από όλους και η σωστή ενημέρωση των πολιτών για την προστασία τους.

Νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά του ιού είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (ΡΙΟΥ). Ωστόσο το Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) διαθέτει επάρκεια Μέσων ατομικής Προστασίας και το ιατρονοσηλευτικό του προσωπικό είναι σε εγρήγορση. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε Εσωτερική Άσκηση Ετοιμότητας στο Νοσοκομείο μας, το μεσημέρι της Δευτέρας 24/02/2020.

Για την προστασία του πληθυσμού της Αιγιαλείας από την λοίμωξη Κορωναϊού, των μέτρων προφύλαξης και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων εξάπλωσης του το Νοσοκομείο θα προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

• Θα γίνεται διαλογή περιστατικών στην είσοδο των Επειγόντων από εξειδικευμένη νοσηλεύτρια συμπληρώνοντας ειδικό ερωτηματολόγιο και με την παρουσία προσωπικού ασφάλειας πριν την είσοδο τους στον χώρο αναμονής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.).
• Έχει διαμορφωθεί ειδικός θάλαμος απομόνωσης για τυχόν ύποπτα κρούσματα και ο ασθενής θα παραμένει σε αυτόν έως ότου γίνει η διακομιδή του από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αναφοράς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΡΙΟ).

Τέλος έχουν αναρτηθεί στους χώρους του Νοσοκομείου αφίσες από τον ΕΟΔΥ με οδηγίες για την προστασία από την αναπνευστική λοίμωξη του νέου Κορωναϊού.