ΑΧΑΪΑ: Αγανάκτηση στα Νιφορέϊκα για τη φιλοξενία προσφύγων – Τι λέει ο πρόεδρος της Κοινότητας

“Με μεγάλη αγανάκτηση και θυμό στα όσα γράφονται και λέγονται για μετανάστες στο χωριό μας ΝΙΦΟΡΑΙΙΚΑ, εγώ ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ μαζί με τους ΣΥΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΟΥ θα είμαστε εναντίον αυτών που σκέφτονται να καταστρέψουν αυτό τον τόπο! Θέλω σας παρακαλώ πολύ την βοήθεια και την συμπαράσταση όλων τον κατοίκων της περιοχής γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε! Ευχαριστώ πολύ, ο πρόεδρος της κοινότητας ΝΙΦΟΡΑΙΙΚΩΝ”.

Έγραψε στο προφίλ του ο πρόεδρος της ΤΚ Νιφορείκων Οδ. Μαγκαφάς, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για ενδεχόμενη εγκατάσταση μεταναστών σε ξενοδοχειακή μονάδα των Νιφορείκων.

Ο πρόεδρος της ΤΚ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής, ενώ έντονη είναι η ανησυχία των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου της παραλιακής ζώνης της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύουν ότι θα αντισταθούν σε ενδεχόμενη μεταφορά μεταναστών στα Νιφορέικα, τονίζοντας ότι αυτό θα αποτελέσει σοβαρό ανάχωμα για την αναπτυξιακή προοπτική της.

Μέχρι σήμερα, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για φιλοξενία μεταναστών στην περιοχή.