ΠΑΤΡΑ: Δεν έχει προσβληθεί από κορονοϊό ο ασθενής στο νοσοκομείο Ρίου – Τι λέει ο ιατρός που τον παρακολουθεί

Πνευμονία και όχι κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων του δείγματος του 40χρονου που νοσηλεύεται από χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας και θεωρήθηκε ύποπτο καθώς ο άνδρας είχε ταξιδεύσει από Γερμανία , μέσω Βενετίας, για Ελλάδα.
Το αποτέλεσμα δόθηκε από το Ινστιτούτο Παστέρ.
Τα χθεσινοβραδινά δεδομένα πάντως ανέφεραν ότι η πορεία της υγείας του ασθενή που νοσηλεύεται απομονωμένα στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου, εξελίσσεται ομαλά. Το τεστ για τη γρίπη βγήκε αρνητικό.
Ο ασθενής, ηλικίας περίπου 40 ετών κάτοικος Γερμανίας και έμπορος στο επάγγελμα, ταξίδεψε μέσω Ιταλίας όπου έμεινε δύο ημέρες στη Βενετία. «Το γεγονός αυτό μας υποψία σε ώστε να το ψάξουμε περαιτέρω. Δεν πρόκειται για περιστατικό υψηλής υποψίας» διευκρινίζει μιλώντας στην «Π» ο καθηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Γώγος προσθέτοντας ότι «ήταν μία ευκαιρία να δοκιμάσουμε κι εμείς τη λειτουργία του μηχανισμού μας μιας και το νοσοκομείο μας είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό».
Ο κ. Γώγος που από την πρώτη στιγμή ξέσπασε το κύμα κρουσμάτων στη γειτονική Ιταλία σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο και άλλους φορείς, έδρασαν ώστε να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα στο χώρο του λιμανιού που αποτελεί και πύλη εισόδου των ταξιδιωτών από την Ιταλία.
«Χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπομονή. Η σωστή ενημέρωση, και όχι η παραπληροφόρηση, μπορούν να βοηθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι απίθανο να μην περάσει ο ιός στη χώρα μας. Από κει και πέρα θα κριθεί το πόσο εμείς είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε» επισημαίνει ο κ. Γώγος ο οποίος χθες συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων στο υπουργείο Υγείας.