Παρόντες στην προσπάθεια για καλύτερο μέλλον

Ως δημοτικός σύμβουλος θεωρώ καθήκον μου όχι μόνο την ανάδειξη προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μου αλλά και τον καθορισμό ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων για την επίλυσή τους.
Πριν λίγες μέρες ήρθε στην προσοχή μου ένα τέτοιο σημαντικό πρόβλημα που αφορά ευαίσθητη κοινωνική ομάδα (παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού). Ως εκ τούτου κατέθεσα ως εκπρόσωπος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» την εξής πρόταση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων στις 12 Φεβρουαρίου, με σκοπό να συζητηθούν οι παρακάτω προτάσεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο:
• «Να διατεθούν δημοτικοί χώροι άθλησης με βάση τις ανάγκες των συνδημοτών μας που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με κάλυψη ειδικού προπονητή και με παρουσία ιδιαίτερης ιατρικής βοήθειας αν απαιτείται για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα (γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Παναγίας Αλεξιώτισσας).
• Πιλοτική στρατηγική για ανακαίνιση – αναβάθμιση των υφιστάμενων παιδικών χαρών με σκοπό να είναι προσβάσιμες στις παραπάνω κατηγορίες και να παρέχουν τις ανάλογες υπηρεσίες στους συνδημότες μας.
Στις 14 Φεβρουάριου συναντήθηκα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αθλητισμού παρουσία ενδιαφερόμενου συμπολίτη μας. Αποτέλεσμα ήταν να δοθεί άμεσα λύση στο πρώτο ζήτημα που τέθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αθλητισμού κ. Τάκη Πετρόπουλο, να παραχωρηθεί το συγκεκριμένο γηπέδο για 2 ώρες εβδομαδιαίως, κατά τις οποίες θα μπορούν να αθλούνται παιδιά ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων παρουσία ειδικού γυμναστή, πράγμα το οποίο αποτελεί ένα πολύ θετικό γεγονός.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί με απλές αλλά πολύ καίριες παρεμβάσεις να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των πολιτών για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον. Στην προσπάθεια αυτή τόσο εγώ προσωπικά όσο και συνολικά η παράταξη που ανήκω θα είμαστε παρόντες. AΛΛΩΣTE TA MIKPA KANOYN TA MEΓAΛA!
Σιαδήμας Βασίλης,
Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων