Κορωνοϊός: Μέτρα από Μητσοτάκη και Κικιλιά ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τη λήψη επαρκών μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία με τέσσερις νεκρούς και πάνω από 150 κρούσματα, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων.

«Χρειάζεται να βελτιωθεί η υγειονομική ετοιμότητα της χώρας μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία εντοπισμένα μεμονωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Θα πρέπει όμως να βελτιωθούν τα μέτρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για την περίπτωση εμφάνισης μη εντοπισμένου κρούσματος στα ΤΕΠ», υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Προτείνει μάλιστα την πρόσληψη 2000 υγειονομικών υπαλλήλων ώστε να ανοίξουν οι 100 κλειστές κλίνες ΜΕΘ και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των περιστατικών και «να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και να εφοδιαστούν με μάσκες υψηλής προστασίας ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία ασθενείς – συνοδοί υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ενημερώνει τον πρωθυπουργό για όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να εξεταστεί κατά πόσο υπάρχει η αναγκαιότητα εφαρμογής επιπλέον μέτρων και ειδικότερου σχεδιασμού διαβαθμισμένης αντιμετώπισης της κατάστασης.