(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνεται σήμερα η Έκθεση – αφιέρωμα στο έργο του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου

Η έκθεση αφιέρωμα στο έργο του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών θα διαρκέσει έως σήμερα Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.
Με την πραγματοποίηση της έκθεσης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων τιμά έναν πολύ σημαντικό ντόπιο καλλιτέχνη που έζησε, εργάστηκε και δημιούργησε στην πόλη μας.
Στο πλαίσιο λειτουργίας της έκθεσης , στη Δημοτική Πινακοθήκη (Μαιζώνος 110) ξεκινά η πραγματοποίηση ανοιχτών ξεναγήσεων, από τον αγιογράφο – καθηγητή αγιογραφίας, επιμελητή της έκθεσης ,Πέτρο Λαμπρινάκο.
 Ανοιχτές ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα . Η ξενάγηση της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου, θα κλείσει με την παρουσία του κουαρτέτου εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.
Στη διάρκεια των ξεναγήσεων το κοινό θα έρθει σε επαφή με έργα του ζωγράφου, χαρακτηριστικής τεχνοτροπίας και εκφραστικής ικανότητας, ο οποίος εμπνέει και τη νέα γενιά καλλιτεχνών, όχι μόνο με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε και το ύφος που έδινε στα έργα του, αλλά περισσότερο με τη σεμνότητα και ταπεινότητα που χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα τη ζωή του. αναζήτησε διαρκώς νέους δρόμους στη ζωγραφική και καθιέρωσε νέες τεχνοτροπίες που ξεπηδούν από τους πίνακές του χειμαρρώδεις, κάνοντας τα έργα του μοναδικά.
Για την πραγματοποίηση της έκθεσης έργα προσέφεραν και οι συλλέκτες Χάρης Παπαθεοδώρου, Κωνσταντίνος Παρδαλάκης, Γιώργος Αλεξίου, Βασιλική Καραγέωργου, Ελένη Χρόνη, Νίκη Οικονομοπούλου, Σωτήρης Τζουανόπουλος, Αναστάσιος Σγούρος και Ανδρέας Μάζης.