(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Η εταιρεία που σκοτώθηκε ο εργάτης στο Λαμπίρι παρεμβαίνει για το δυστύχημα – Καταγγελίες για ελλιπή μέτρα ασφάλειας από ΓΣΕΕ και ΕΚΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ

Tην Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στο εργοτάξιο παραγωγής στο Λαμπίρι Αιγιαλείας Ν. Αχαΐας, ο εργαζόμενός μας Κωνσταντίνος Θεοδούλης με την ιδιότητα οδηγού χειριστή φορτωτή, εγκλωβίστηκε, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, σε σιλό άμμου όπου και εντοπίστηκε από συναδέλφους του.

Η αντίδραση όλων των εργαζομένων, των υπεύθυνων του εργοταξίου και η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών υπήρξε άμεση. Εξειδικευμένη ομάδα της ΕΜΑΚ κατάφερε να τον προσεγγίσει, διαπιστώνοντας ότι είχε ακόμα τις αισθήσεις του. Δυστυχώς, όταν μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν περίπου στις 18:00, ο Κωνσταντίνος Θεοδούλης κατέληξε.

Η διοίκηση της Λαρσινός, οι συνάδελφοι του Κωνσταντίνου και όλοι μας στην εταιρεία, εκφράζουμε τη βαθιά λύπη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην σύζυγο, τους γονείς και τους οικείους του, για αυτή την τόσο τραγική και αδόκητη απώλεια. Θα είμαστε κοντά τους για ότι και όσο χρειαστεί.

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το τραγικό συμβάν, συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο των αρμόδιων αρχών για τη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

 

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη αλλά και την αγανάκτησή της για το θάνατο του 36χρονου Κώστα Θεοδούλη εν ώρα εργασίας, σε εργοτάξιο στην περιοχή του Λαμπιρίου του Δήμου Αιγιαλείας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παγιδεύτηκε μέσα σε σιλό με άμμο. Ένας ακόμη εργαζόμενος χάνει τη ζωή του, την ώρα του μεροκάματου, αποδεικνύοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Η Συνομοσπονδία έχει κρούσει κατ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας την αυστηροποίηση των ελέγχων και την αναγκαιότητα ύπαρξης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τα τραγικά συμβάντα όμως αποδεικνύουν, δυστυχώς, ότι οι υπεύθυνοι έχουν κλειστά τα αυτιά τους.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών και την απόδοση ευθυνών.

Απαιτούμε την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

Ένας ακόμα νέος άνθρωπος, ο 36χρονος Κώστας Θεοδούλης από το Διακοπτό
του Δ. Αιγιαλείας, προστέθηκε στη μακρά λίστα των θανατηφόρων εργατικών
ατυχημάτων.
Ο Συνάδελφος, το μεσημέρι της Πέμπτης 20-02-2020 άφησε την τελευταία
του πνοή, σε εργοτάξιο στην περιοχή του Λαμπιρίου, όταν κάτω από
αδιευκρίνιστες συνθήκες παγιδεύτηκε μέσα σε σιλό με άμμο, σε λατομείο.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα μέτρα προστασίας στους χώρους
εργασίας, είναι ελλιπή. Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή και
πληρώνουν το τίμημα της εργασίας, με τη ζωή τους.
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, έχει εκφράσει κατ’
επανάληψη την αναγκαιότητα της ύπαρξης μέτρων υγιεινής & ασφάλειας
στους χώρους εργασίας και την επιτακτική ανάγκη αυστηροποίησης των
ελέγχων.
Ζητάμε να διεξαχθεί έρευνα, για τα ακριβή αίτια του τραγικού θανατηφόρου
εργατικού ατυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες, στους υπεύθυνους.
Η Δ/ση του Ε.Κ.Αιγίου, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα θερμά
συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του άτυχου
νέου, που με τόσο τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του.

ΧΘΕΣ

Επιχείρηση απεγκλωβισμού νεαρού άνδρα σε λατομείο στο Λαμπίρι, στήθηκε  αφότου έγινε γνωστό ότι ο 36χρονος  χειριστής μηχανημάτων υπέστη  εργατικό.

Ανασύρθηκε νεκρός, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ Πάτρας.

Έπεσε σε σιλό με άμμο και καταπλακώθηκε, αφού δεν κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή.

Του δόθηκαν αναπνευστικές συσκευές , όμως μετακινήθηκε όγκος άμμου και έχασε  τη ζωή του. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο  Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

Ο εκλιπών  Κώστας Θεοδούλης από την περιοχή του Διακοπτού, ήταν γιος ιδιοκτήτη  επιχείρησης με χωματουργικά μηχανήματα. Είχε παντρευτεί, πριν από λίγο καιρό, με την Βασιλική Πολίτη από την Πάτρα.