Τι θα περιέχει το μνημόνιο για το ποδόσφαιρο που θα υπογράψει ο πρωθυπουργός

Με ένα πολυσέλιδο κείμενο που θα ρυθμίζει όλες τις πτυχές του ελληνικού ποδοσφαίρου αναμένεται να προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου τη επόμενη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στην συνάντησή του με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συμφωνητικό που θα συνυπογραφεί με τον πρωθυπουργό θα παρέχει τεχνική βοήθεια για τα πάντα.

Από τα οργανωτικά του ποδοσφαίρου την αντιμετώπιση της βίας και τη χειραγώγηση της διαιτησίας μέχρι τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων και τις προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρηθούν.

Αναφορικά με το ζήτημα της διαιτησίας πρόθεση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) είναι να υπάρξει η πλήρης ανεξαρτητοποίησή της από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και να τεθεί επικεφαλής της, διακεκριμένος Ευρωπαίος παράγοντας.

Η ΕΠΟ από τη άλλη πλευρά θα πρέπει βάσει του μνημονίου που θα υπογραφεί, να αλλάξει τον τρόπο εκλογής των μελών της και να διαφοροποιηθεί ως προς τις αρμοδιότητες, ενώ εννοείται πως θα καταπολεμηθεί και το φαινόμενο της πολυϊδιοκτησίας των ομάδων η οποία θα κρίνεται από δικαιοδοτικό όργανο και σε περίπτωση που αποδεικνύεται η παράβαση των σχετικών άρθρων, αρχικά θα αφαιρούνται από 5 έως 10 βαθμοί για κάθε ομάδα από το πρωτάθλημα και σε περίπτωση συνέχισης του ίδιου καθεστώτος, θα υποβιβάζονται κατηγορία.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται έτοιμος όχι μονάχα να αποδεχθεί τις προτάσεις του κ. Τσέφεριν και της ομάδας του αλλά και να τις μετουσιώσει σε άρθρα σχεδίου νόμου ο οποίος θα έρθει προσεχώς προς ψήφιση στη Βουλή.