(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η πόλη γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη – Ψησταριές, δρώμενα και μουσική από το πρωί μέχρι το βράδυ

Παρά τον άστατο καιρό, από το πρωί οι ψησταριές είχαν στηθεί παντού στην Πάτρα για την καθιερωμένη γιορτή της Τσικνοπέμπτης. Και μπορεί ο κόσμος στην αρχή να φοβήθηκε να βγει λόγω και της πρωινής βροχής όμως ο ήλιος διέψευσε τους μετεωρολόγους, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα. Ετσι, η Ρήγα Φεραίου και οι γύρω οδοί γέμισαν από Πατρινούς που βγήκαν να το τσικνίσουν. Οπως βέβαια και οι περιφερειακές συνοικίες.
Ξεχωριστή νότα στην ημέρα έδωσαν οι Στρατηγοί του Πατρινού Καρναβαλιού που υποδέχθηκαν στην Πάτρα τον (τάχα) Ρώσο πρέσβη επί τιμή Μιχαήλ Κοττάρωφ. Συνοδευόμενοι και από την (τάχα) αντιπροσωπεία του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, που (τάχα) ήρθε στην Πάτρα προκειμένου να καταγράψει τα καρναβαλικά και μη δρώμενα.
Ηχοι παραδοσιακοί, ένταση, εκρηκτικοί ρυθμοί και πέντε μπάντες. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά των χάλκινων πνευστών από τη Μακεδονία, προσκεκλημένων του Δήμου Πατρέων για τις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης.
Μαζί με το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, ξεκίνησαν από τις συνοικίες της πόλης για να σμίξουν στο κέντρο και συγκεκριμένα στη Ρήγα Φεραίου, το επίκεντρο των εκδηλώσεων του πρωινού.
Οι απογευματινές εκδηλώσεις περιελάμβαναν μελωδική βόλτα των μουσικών σχημάτων, ενώ στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο ο Καραγκιόζης θα αναγορευόταν σε «Πρόεδρο της Ανω Πόλης» στο παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο.