Μετακομίζει στην Ομόνοια το υπουργείο Τουρισμού – Ανοίγει το Brown Acropol

Είχε προαναγγελθεί αλλά λίγοι το πίστεψαν αφού οι παλαιότερες -πολλές- προσπάθειες για την επαναλειτουργία του κτιρίου του πρώην Εφετείου στη Σωκράτους δεν είχαν αποδώσει.

Την περασμένη Δευτέρα ωστόσο μπήκαν οι υπογραφές με το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.) για την μετακόμιση του υπουργείου Τουρισμού στην Ομόνοια, στο κτίριο, το οποίο στο μακρινό παρελθόν είχε ξενοδοχειακή χρήση, ως το πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur κι εν συνεχεία λειτουργούσε ως Εφετείο.

Το πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur

Τώρα το υπουργείο Τουρισμού μαζί με τις υπηρεσίες του ΕΟΤ πρόκειται να μετακομίσει στο κτίριο (μετά τις απαραίτητες μετατροπές που θα χρειασθούν αρκετούς μήνες) και να εξοικονομήσει περί το 1,8 εκατ. ευρώ.

Οι προηγούμενοι διαγωνισμοί που είχαν γίνει προ διετίας για τη μετατροπή του κτιρίου σε ξενοδοχείο 4 αστέρων δεν απέδωσαν καρπούς, ενώ τώρα, ο Χάρης Θεοχάρης θεωρεί ότι με τη «μετακόμιση» θα δώσει ένα ακόμη «στίγμα» για την αναβάθμιση της περιοχής, η οποία φαίνεται ότι έχει μία μεγάλη ευκαιρία τόσο με τα νέα ξενοδοχεία που έχουν ήδη ανοίξει ή προγραμματίζεται να ανοίξουν όσο και με τη νέα εικόνα της πλατείας Ομονοίας που θα αποκτήσει και πάλι …συντριβάνι. Σημειωτέον ότι για το κτίριο επί της λεωφόρου Αμαλίας όπου στεγάζεται σήμερα το υπουργείο Τουρισμού, με ιδιοκτήτη την ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ (είναι αντιπρόσωπος του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» στην Ελλάδα, λειτουργεί το πολιτιστικό κέντρο «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ίδρυμα Ωνάση» και δραστηριοποιείται στον χώρο των επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία) το μηνιαίο μίσθωμα είναι στα 82.044 το μήνα (985.528 ευρώ το ετήσιο κόστος). Το εν λόγω ποσό αφορά την περίοδο έως το τέλος του 2020 ενώ η διάρκεια της μίσθωσης είναι 12ετής και λήγει το Μάιο του 2021. Το μίσθωμα είχε μειωθεί από 108.992 ευρώ σε 82.044 ευρώ από τον Οκτώβριο του 2012, με βάση τον Ν.4081/2012 (ΦΕΚ 184Α).

Η απόφαση για την έλευση του υπουργείου Τουρισμού στην πολύπαθη περιοχή της Ομόνοιας έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή με τα νέα ξενοδοχεία.

Η σημαντικότερη από τις νέες προσθήκες έχει να κάνει με τον ισραηλινό όμιλο της Brown Hotels, ο οποίος προετοιμάζεται εδώ και καιρό για το «άνοιγμά» του στην ελληνική αγορά και πραγματοποιεί …διπλή κίνηση στην πλατεία την ερχόμενη άνοιξη αφενός με το ολοκαίνουριο Brown Acropol των 165 δωματίων στο παλιό Acropol στον αριθμό 1 της Παναγή Τσαλδάρη, αφετέρου με το Dave Red Αthens στο παλιό κτίριο του ΚΚΕ επί της οδού Βερανζέρου 25 και Μ. Κοτοπούλη.

Αcropol Athens

Dave Red Αthens

Ο προγραμματισμός και για το δεύτερο ξενοδοχείο είναι για την ερχόμενη άνοιξη, με τη νέα μονάδα να περιλαμβάνει 87 δωμάτια «βιομηχανικού σχεδιασμού» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και να αποτελεί μια πιο οικονομική πρόταση από πλευράς του ισραηλινού ομίλου.

Πηγή: newmoney.gr