(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η συνέχεια της δίκης για τη διπλή δολοφονία της Ρεγγίνας Παπανδρέου και της Κωνσταντίνας Κουλούρη – Οι δύο υποθέσεις

Σήμερα Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη για την διπλή δολοφονία της Ρεγγίνας Παπανδρέου και της Κωνσταντίνας Κουλούρη από πρώην ζευγάρι Πατρινών.
Στη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών αναβιώνει , η υπόθεση της δολοφονίας δύο ηλικιωμένων γυναικών, που είχαν βρει φρικτό θάνατο στα χέρια ενός σατανικού ζευγαριού, με διαφορά λίγων μηνών.
Ο θάνατος της 82χρονης Ρεγγίνας Παπανδρέου στις 8 Ιουνίου 2012, είχε συμβεί με μαρτυρικό τρόπο. Βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι της, στην οδό Καποδιστρίου, έχοντας δεχθεί 36 μαχαιριές, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν σκοπό τον βασανισμό της, για να αποκαλύψει στους δράστες, που είχε κρύψει λεφτά και χρυσαφικά.
Λίγους μήνες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου του 2012, η 84χρονη Κωνσταντίνα Κουλούρη, έφευγε και αυτή από τη ζωή, μέσα στο σπίτι της στην οδό Θεμιστοκλέους, δεμένη χειροπόδαρα και φιμωμένη, χωρίς να μπορεί να πάρει ανάσα.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθεται πάλι το ανδρόγυνο που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί, σε δις ισόβια και 30 χρόνια κάθειρξη, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού, ληστεία από κοινού, ηθική αυτουργία σε κλοπές κατʼ εξακολούθηση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, άμεση συνέργεια σʼ αυτή, ληστεία και άμεση συνέργεια σ’ αυτή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο 41χρονος άνδρας και η κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερή του γυναίκα, σήμερα βρίσκονται στη φυλακή, σε διάσταση και το μόνο που τους συνδέει, είναι ο καρπός της σχέσης τους, ένα παιδί ηλικίας 15 ετών. Στο εδώλιο κάθονται σε απόσταση ο ένας από τον άλλο, χωρίς να ανταλλάσσουν ούτε ματιά μεταξύ τους.

Ο άνδρας ανάλαβε όπως και πρωτόδικα την πλήρη ευθύνη των πράξεών του. Δεν ζήτησε κανένα ελαφρυντικό, παρά μόνο την επιείκεια του δικαστηρίου. Η πρώην σύντροφός του αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στις ανθρωποκτονίες και την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Ισχυρίστηκε ότι εντόπιζε μόνο τα υποψήφια θύματα, ηλικιωμένους ανθρώπους με κάποια οικονομική άνεση και τα υπεδείκνυε στο σύντροφό της.
Η υπόθεση θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη πλάνη για τις αρχές, αφού στο στάδιο των ερευνών, ο κατηγορούμενος είχε ενοχοποιήσει ένα ανύποπτο ζευγάρι τοξικομανών, στους οποίους, αφού έδωσε κάποια φο μπιζού από το σπίτι της Ρεγγίνας Παπανδρέου, τους υπέδειξε στην Αστυνομία ως δράστες των δολοφονιών, με αποτέλεσμα να προφυλακιστούν για έναν χρόνο.
Η υπόθεση όμως, λίγους μήνες αργότερα πήρε διαφορετική τροπή, όταν το ζευγάρι ήρθε σε διάσταση και λόγω αντιζηλίας αλληλοκαρφώθηκε στην Αστυνομία για τους δύο φόνους, με αποτέλεσμα την βαριά καταδίκη τους, σε πρώτο βαθμό.
Η υπόθεση εκδικάζεται από χθες στο εφετείο και οι συγγενείς των δύο άτυχων γυναικών ξαναζούν τις τραγικές στιγμές εκείνης της περιόδου. Η πιο χαρακτηριστική κατάθεση, ήταν αυτή της κόρης της Ρεγγίνας Παπανδρέου. Αποκάλεσε το ανδρόγυνο των κατηγορουμένων, ως τα πιο σατανικά μυαλά που υπάρχουν, όχι μόνο γιατί διέπραξαν αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα, αλλά και γιατί πέτυχαν να ενοχοποιήσουν ένα ανύποπτο ζευγάρι τοξικομανών και επιπλέον, επιχείρησαν να εμπλέξουν και μέλη της οικογένειας του θύματος.
«Αυτοί οι υπάνθρωποι της κατακρεούργησαν το σώμα με 36 μαχαιριές. Την βασάνιζαν για 2,5 ώρες» είπε με τρεμάμενη φωνή στο δικαστήριο, δείχνοντας τους δύο κατηγορούμενους με το δάκτυλό της.
«Ηταν δυνατή γυναίκα η μητέρα μου, αλλά είχε να αντιμετωπίσει δύο θηρία. Μόνο φωτιά δεν έβαλαν στο σπίτι να το κάψουν», πρόσθεσε.
>Στην έναρξη της δίκης, κατέθεσε ο γιος της Κωνσταντίνας Κουλούρη. Είναι περισσότερο από βέβαιος ότι η κατηγορούμενη ήταν αυτή που μπηκε στο σπίτι της μητέρας του, από το μικρό παράθυρο του μπάνιου, επειδή είναι μικρόσωμη. Ανοιξε στη συνέχεια την μπαλκονόπορτα, για να μπει και ο σύντροφός της.
Μαζί, κατά τον ίδιο έδεσαν τη μητέρα του χειροπόδαρα και της φίμωσαν το στόμα και την μύτη με πανί και χαρτοταινία, με αποτέλεσμα να πεθάνει βασανιστικά από ασφυξία.
>Την κατηγορούμενη υπερασπίστηκε ο αδελφός της, που ζει και εργάζεται στην Κρήτη. Εχει περιθάλψει το παιδί της και το ανατρέφει στην οικογένειά του. Προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι η αδελφή του, δεν συμμετείχε στις δολοφονίες των δύο γυναικών και πως το μόνο που έκανε, ήταν να εντοπίζει τα υποψήφια θύματα των ληστειών.
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με τις απολογίες των κατηγορουμένων, τις αγορεύσεις εισαγγελέα και δικηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου.