Ερωτικό τρίγωνο στη Νέα Μάκρη: Αντιμέτωπος με ισόβια ο 32χρονος για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα

Στις 22 Ιουνίου θα δικαστεί εκ νέου ο 32χρονος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση με την οποία ο 32χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία της 23χρονης. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή από ισόβια σε 20 χρόνια κάθειρξη αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Στην αίτηση αναίρεσης του Αρείου Πάγου αναφέρεται πως «πρέπει η μεταμέλεια όχι μόνο να είναι ειλικρινής αλλά και να εκδηλώνεται εμπράκτως, δηλαδή να συνδυάζεται με συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία μαρτυρούν ότι αυτός μεταμελήθηκε και γι αυτό το λόγο επιζήτησε ειλικρινά όχι προσχηματικά να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες τις αξιόποινης πράξης του».

Ο 32χρονος διατηρούσε σχέση και με την αδερφή της Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη.

Ήταν τον Απρίλιο του 2013 όταν η 23χρονη Φαίη διαπίστωσε πως ο σύντροφος της διατηρούσε σχέση με την αδερφή της. Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου η Φαίη ζήτησε το λόγο από τον 32χρονο και ο ίδιος της επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές.

«Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν με τη Φαίη. Με χτύπησε και τη χτύπησα και εγώ. Τη χτύπησα με τα δύο μου χέρια με χαστούκια. Ζητώ συγγνώμη για ακόμα μία φορά. Δεν είμαι δολοφόνος. Δεν είμαι αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ» είπε ο 32χρονος ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Μόλις διαπίστωσε τον βαρύ τραυματισμό της κοπέλας του τη μετέφερε στο νοσοκομείο και αντί να τη βάλουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την πέταξαν σε ένα θάλαμο με δέκα άτομα» είπε η δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μοιραίο ρόλο φέρεται να είχε στην υπόθεση η κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερη αδερφή της Φαίης, Μαριαλένα. Πέραν του ηθικού σκέλους κατηγορήθηκε ότι με το δράστη επιχείρησαν να παρουσιάσουν την υπόθεση ως αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση αφού το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό τις ειλικρινούς μεταμέλειας.