ΠΑΤΡΑ: Το αίτημα αποζημίωσης της πλατείας «Καλλιπάτειρα» ή «Αποστολόπουλων» – Στην Μέση Αγυιά

Την Πέμπτη, 13-2-2020, αντιπροσωπεία πολιτών αποτελούμενη από κατοίκους, εκπροσώπους των 13 πολυκατοικιών, της Μέσης Αγυιάς, συνάντησε για δεύτερη φορά το Δήμαρχο, με προγραμματισμένο ραντεβού.
Το αίτημα ήταν η αποζημίωση της πλατείας «Καλλιπάτειρα» ή «Αποστολόπουλων» για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος και μεγάλος αγώνας τον τελευταίο καιρό προκειμένου να σωθεί, όπως πολλοί γνωρίζουν και μέσω των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων.
Η απάντηση του Δημάρχου ήταν για δεύτερη φορά αρνητική.
Αγνοώντας το πλήθος των υπογραφών των εκπροσωπούμενων κατοίκων (140 με ψήφισμα και 150 με την υποβολή ένστασης), επικαλείται συνεχώς το άδειο πουγκί του Δήμου και μετέρχεται, θεωρούμε, κι άλλες δικαιολογίες για να στηρίξει την εκ των προτέρων ειλημμένη απόφασή του και την αμετακίνητη θέση του, προκειμένου να μην αποζημιωθεί η πλατεία.
Όλοι ξέρουμε ότι όταν υπάρχει βούληση, μπορεί να βρεθεί λύση. Προφανώς οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα του Δήμου έχουν άλλα κριτήρια και άλλους στόχους.
Προκαλεί μάλιστα ερωτηματικά το γεγονός ότι στην εν λόγω συνάντηση έμειναν αναπάντητα πολλά ερωτήματα των κατοίκων όπως «με ποια κριτήρια αποζημιώνονται χώροι για πλατείες;», «πόσες πλατείες έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια;», «γιατί έχει μείνει έξω η Μέση Αγυιά από τυχόν πράσινο σχεδιασμό;», «γιατί δεν γίνεται αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για την εξεύρεση χρημάτων;» κτλ.
Η αδιαλλαξία του, η σθεναρή άρνησή του και η έλλειψη έστω προσπάθειας εύρεσης λύσης, υποδεικνύουν την πρόθεσή τής κατά γράμμα υλοποίησης των σχεδίων του για την Πάτρα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τη λαϊκή βούληση και τα αιτήματα των πολιτών, όπως, επίσης την άγνοια της υποχρέωσης του Δήμου να ενεργεί με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και το σεβασμό στην ποιότητα της ζωής των πολιτών του.