(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το 13ο Γυμνάσιο στο χώρο της «Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών»

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του 13ου Γυμνασίου Πάτρας, στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς προγράμματος Erasmus + με θέμα: «Μια Εμπειρία Με και Για τους Πρόσφυγες», επισκέφτηκαν το στέκι της «Κίνησης για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών Πάτρας».

Σκοπός της επίσκεψης, η παράδοση δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού που είχαν συλλέξει τους προηγούμενους μήνες όλοι οι μαθητές του σχολείου μας με την σύμπραξη των γονέων, σε μια συνολική δράση αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου μέλος της Κίνησης, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές, ανέπτυξε το θέμα της προσφυγικής κρίσης και μετανάστευσης και ενημέρωσε την ομάδα για την παρουσία, τις συνθήκες διαβίωσης και την εν γένει κατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στην πόλη μας. Επίσης ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις της Κίνησης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε και μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με μια οικογένεια από το Ιράκ, που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να σχηματίσει μια εικόνα για την βασανιστική πορεία και την τραγική κατάσταση των προσφύγων.

Τα μέλη της Κίνησης εξέφρασαν τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή τους στους μαθητές για την επίσκεψη και την προσφορά, ενώ συνεχάρησαν ακόμα μια φορά τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν κ.κ. Παναγιώτα. Τσουκαλά, Ιωάννη Βλάχο και Μιχαήλ Αντωνέλλο, για την πρωτοβουλία και την συμμετοχή τους στην ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών/τριών σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα και συμφώνησαν για τη συνέχεια των παρεμβάσεων αλληλεγγύης και προσφοράς.