ΠΑΤΡΑ: Ο Πελετίδης υπέρ 433 εργαζόμενων συμβασιούχων στο Δήμο – Εκδικάστηκε η υπόθεση

Εκδικάστηκε σήμερα 17/2/20 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 433 εργαζόμενων στο Δήμο Πατρέων μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.
Με την αίτηση αυτή ζητούσαν τη συνέχιση της εργασίας τους με προσωρινή διαταγή μέχρι τη συζήτηση της κύριας αγωγής των ασφαλιστικών μέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πρόγραμμα 8 μηνών το οποίο λήγει για όλους μέχρι τον Μάη, ανάλογα με την ημερομηνία πρόσληψης του καθενός.
Η Δημοτική Αρχή με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης Διονύση Πλέσσα παραβρέθηκε στο δικαστήριο υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη δουλειά των εν λόγω εργαζόμενων.
Ο Δήμαρχος στην κατάθεση του ανέφερε την αναγκαιότητα συνέχισης της εργασίας των, διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προσκομίζοντας και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε: «Υπερασπιζόμαστε και στα δικαστήρια το δικαίωμα στην εργασία για το οποίο απαιτείται και συνολικός αγώνας για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».
Αναφέρουμε ότι, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και η σημερινή, σε παραστάσεις της Δημοτικής Αρχής προς τους αρμόδιους Υπουργούς, αρνούνται την παράταση του προγράμματος την οποία ζητούν οι εργαζόμενοι, ακόμα και μέχρι την υπαγωγή τους στο ταμείο ανεργίας.
Διεκδικούμε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζομένους μας, αντί της ομηρίας αυτών με ελαστικές και κακοπληρωμένες σχέσεις εργασίας, που συνεχίζεται με τις πολιτικές επιλογές της Ε.Ε. και της κάθε κυβέρνησης.