ΠΑΤΡΑ: Έπεσαν πρόστιμα για τον Αντικαπνιστικό νόμο – Από 500 ευρώ και πάνω σε επαγγελματίες καταστημάτων

“Βροχή” τα πρόστιμα, συνολικού ύψους 58.300 ευρώ, επέβαλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), κατά τη διάρκεια ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε 311 καταστήματα όλης της χώρας.

Οι έλεγχοι, οι οποίοι έλαβαν χώρα από τις 2 έως τις 15 Φεβρουαρίου, είχαν «ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα», δεδομένου ότι καταγράφηκαν «υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις, γεγονός που αντανακλά την αποδοχή των μέτρων και συνάμα την ωριμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης της ελληνικής κοινωνίας».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην Πάτρα κατά τη διάρκεια των σαρωτικών ελέγχων που έγιναν από τα κλιμάκια, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε οχτώ καταστήματα για παραβάσεις του αντικαπνιστικού, χωρίς όμως να βρεθούν εντός των καταστημάτων θαμώνες να καπνίζουν.

Αναλυτικά στοιχεία ΕΑΔ για το διάστημα 02.02.2020-15.02.2020

 

Πάτρα: Κατά τον έλεγχο που έγινε σε 11 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 3 καταστήματα. Στα 2 πρόστιμο των 500€ γιατί οι εξωτερικοί χώροι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου και δεν είχαν λάβει μέτρα αποτροπής καπνίσματος, ενώ στο τρίτο ΚΥΕ επιβλήθηκε το πρόστιμο των 1.000€ για υποτροπή της παραπάνω παράβασης. Στα υπόλοιπα 8 καταστήματα δεν βρέθηκε καμία παράβαση.

 

Πάτρα: Κατά τον έλεγχο που έγινε σε 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε χώρους που απαγορευόταν. Επιβλήθηκε το πρόστιμο των 500 ευρώ σε 1 ΚΥΕ για την μη τήρηση βιβλίου αναφοράς καπνίσματος.

 

Παρασκευή 14.02.2020

 

Πάτρα: Κατά τον έλεγχο που έγινε σε 20 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν βρέθηκε κανένας θαμώνας να καπνίζει σε χώρο που δεν επιτρεπόταν. Ωστόσο επιβλήθηκε πρόστιμο 2000€ σε δύο περιπτώσεις (άνω των 100τ.μ.) όπως προβλέπει ο αντικαπνιστικός και 500€ σε ακόμα δύο καταστήματα για μη ύπαρξη μέτρων αποτροπής καπνίσματος και μη τήρηση βιβλίου αναφοράς καπνίσματος.