ΚΙΝΑΛ: Με έξι θεματικές ενότητες η πορεία προς τη Συνδιάσκεψη στις 14 και 15 Μαρτίου

advertisement

Μπορεί τα σενάρια για το πολιτικό φλερτ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ να συνεχίζονται η Τρικούπη όμως ετοιμάζεται για την πανελλαδική συνδιάσκεψη που όπως προγραμματίζεται θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αυτή η συνδιάσκεψη θα «σφραγίσει» την σοσιαλιστική μας ταυτότητα και θα διατυπώσει με σαφήνεια τις απαντήσεις μας στα μεγάλα διακυβεύματα της σύγχρονης εποχής.

Προσδιορίστηκαν οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα διεξαχθούν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις πολιτικού, ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού του Κινήματος Αλλαγής με στόχο την αποσαφήνιση της ταυτότητας του και της κατάθεσης προτάσεων.

Η συζήτηση για την ταυτότητα του ΚΙΝΑΛ αποκτά ιδιάιτερο ενδιαφέρον δεδομένων των συζητήσεων και αντιπαραθέσεων που γίνονται για τη προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ειδικά σε μια περίοδο που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν επικοινωνιακά διλήμματα, που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα της πραγματικής οικονομίας και των συνεπειών της δεκαετούς κρίσης, οι πρωτοβουλίες μας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο εντείνονται με συμμετοχή εκατοντάδων μελών του κινήματος στον ανοιχτό διάλογο που έχει ξεκινήσει διαδικτυακά», επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ.

Συντονιστές της επιτροπής διαλόγου ανά περιφέρεια έχουν αναλάβει 10 στελέχη με κοινωνική, πολιτική αναφορά και σημειολογία, έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ανοιχτού δικτύου προσβάσιμο προς όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στο διάλογο.

Οι 10 συντονιστές ανά περιφέρεια καλούνται να οργανώσουν ανοικτό διάλογο σε έξι άξονες που είναι:

1. Η προοδευτική αντίληψη για τη νέα εποχή – ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας

2. Νέα Αλλαγή και στην Ευρώπη: Η Ευρωπαϊκή Ένωση – Ομοσπονδία

3. Η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή. Κράτος – Οικονομία – Έρευνα – Εκπαίδευση

4. Το Κοινωνικό κράτος ως δικαίωμα

5. Η σοσιαλιστική μας ταυτότητα και ο πολιτικός φιλελευθερισμός

6. Η Απάντηση στην κλιματική κρίση: Μια νέα Πράσινη Συμφωνία (New Green Deal) – Στοίχημα ζωής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/kinal-me-eksi-thematikes-enotites-i-poreia-pros-ti-syndiaskepsi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram