Κεντρικός ομιλητής ο Τσίπρας σε εκδήλωση της γαλλικής Γερουσίας στο Παρίσι

Την ώρα που η Ελλάδα δεν προσκαλείται σε διασκέψεις που την αφορούν άμεσα, όπως η Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, με στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ να διαρρέουν ότι “καλώς δεν προσκληθήκαμε” (!), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι κεντρική προσωπικότητα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Τελευταία απόδειξη το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει μέρος την Τρίτη στο Παρίσι ως κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα που διοργανώνει η γαλλική Γερουσία με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί στη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ξεκλείδωμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων στο σύνολό τους, το 2018. Θα τονίσει επίσης ότι είχε προηγηθεί μια περίοδος (2014-2017) κατά την οποία η σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων επιδεινωνόταν ραγδαία λόγω του παγώματος της διαδικασίας διεύρυνσης από την ΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα υπογραμμίσει ότι η ΕΕ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της στην ευρύτερη περιοχή, και ειδικά η Γαλλία να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα συναινώντας στο ξεπάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας. Eπίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στο PES που διεξάγεται στις 20/2 στις Βρυξέλλες, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

πηγή: ethnos.gr