Αντικαπνιστικός νόμος: Σαρωτικοί οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα -Δείτε αναλυτικά τα πρόστιμα

Αναλυτικά στοιχεία από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου έδωσε στη δημοσιότητα τη Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Από τα στοιχεία της ΕΑΔ προκύπτει ότι τόσο οι πολίτες όσο και τα καταστήματα δείχνουν να συμμορφώνονται -σε ποσοστό 78%- με τις αυστηρές διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου. Η νέα ενημέρωση της ΕΑΔ αφορά τους ελέγχους που έγιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος -στο πλαίσιο του αντικαπνιστικού νόμου- από τις 2 έως και τις 15 Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα των σαρωτικών ελέγχων για τον αντικαπνιστικό νόμο είναι τα εξής:
• Από το σύνολο των 311 καταστημάτων που ελέχθησαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 78% των περιπτώσεων
• Από το σύνολο των 69 παραβάσεων μόνο 13 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που απαγορευόταν το κάπνισμα.
• Βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 58.300 ευρώ.

Αντικαπνιστικός νόμος: Αναλυτικά τα πρόστιμα για κάθε περιοχή
Οι έλεγχοι που γίνονται για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποιούνται σε συνεργασία της ΕΑΔ με τα αρμόδια κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Η ΕΑΔ επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα είναι «ιδιαίτερα ενθαρρυντικά δεδομένου ότι καταγράφονται υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις (σ.σ. του αντικαπνιστικού νόμου), γεγονός που αντανακλά την αποδοχή των μέτρων και συνάμα την ωριμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης της ελληνικής κοινωνίας.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΑΔ για τους ελέγχους που έγιναν για τον αντικαπνιστικό νόμο από τις 2 έως τις 15 Φεβρουαρίου:

https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/2020-02/antikapnistikos-nomos-16-02-2020.pdf