ΑΧΑΪΑ: «Πορεία δώρων στο Αίγιο» βλέπει η «Ανεξάρτητη Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας» – Επίθεση στον δήμαρχο

Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

“Παρατηρούμε με λύπη, αλλά χωρίς απορία, και τη νέα δημοτική αρχή του “μη Αιγιώτη” δημάρχου, να συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία των δώρων στο Αίγιο.

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της παίρνει εισπρακτικά μέτρα σε βάρος των κατοίκων των ημιαστικών και ημιορεινών περιοχών του Δήμου Αιγιάλειας.
Η κατά 20% αύξηση των αρδευτικών τελών σε συνδυασμό με το νεοείσακτο πάγιο αλλά και τον νέο υπολογισμό των χρεώσεων ανά στρέμμα, θα διπλασιάσει και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, αγροτών με μικρούς κλήρους, θα τριπλασιάσει τα τέλη άρδευσης. Τέλη ήδη διπλασιασμένα την τελευταία δεκαετία, που εμείς οι “επαρχιώτες” του Δήμου πληρώσαμε μετά τη συνένωσή μας με το Αίγιο και εξυγιάναμε από χρέη και σκάνδαλα την “αμαρτωλή” Αιγιώτικη ΔΕΥΑ.

Τώρα, αντί να απολαύσουμε αν όχι τα μειωμένα τουλάχιστον τα σταθερά αρδευτικά τέλη, παρακολουθούμε τη δημοτική αρχή να προσφέρει στο πιάτο των ιδιωτών μια υγιή Α.Ε που για να στηθεί το δίκτυό της μόχθησαν και πλήρωσαν οι πρόγονοί μας. Και εμείς αναγκαστικά θα είμαστε πελάτες της, χωρίς περιθώρια επιλογής και χωρίς καμία ενημέρωση για την αύξηση των τελών, αλλά ούτε και για το ξεπούλημα της ΔΕΥΑ, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές από κανέναν από τους συνεταίρους της δημοτικής αρχής.

Η μόνη ορθή συμπεριφορά σε αυτή την κακή οικονομική συγκυρία και για την αγροτιά θα ήταν η στήριξη του εισοδήματός της τη στιγμή που η επίσημη τιμή του λαδιού έπεσε κάτω και από το ψυχολογικό όριο των 2€ το κιλό. Αντ’ αυτού σε πλήρη εναρμόνιση με τις προσταγές των Βρυξελλών η δημοτική αρχή συνεχίζει την αφαίμαξη των ημιαστικών περιοχών.

Είναι δε τέτοια η αδιαφορία των ιθυνόντων του Δήμου για τους κατοίκους της Ανατ. Αιγιάλειας ώστε υποχρεώνει την πλειοψηφία τους, που δεν πρόλαβε να ξανατακτοποιήσει -λίγους μήνες μετά το κτηματολόγιο- τα δικαιολογητικά της, να ταξιδέψει στη Ροδοδάφνη μήπως και ξεφύγει κανένας από τις καταστάσεις της νέας Α.Ε.

● Επειδή δεν αντέχουμε άλλες αυξήσεις,
● Επειδή σεβόμαστε τον κόπο και τα έξοδα των προγόνων μας,
● Επειδή η αυτοδιοικητική γραφειοκρατία του Αιγίου αποδεικνύει συνεχώς την ανικανότητα, την αδυναμία αλλά και την άρνησή της στη δίκαιη και ισότιμη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη,
● Επειδή είναι δεδομένο ότι αυτά τα φαινόμενα θα συνεχίζονται και θα πολλαπλασιάζονται όσο υφίστανται ο ενιαίος δήμος,
ένας είναι ο δρόμος:
ΑΠΟΣΧΙΣΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ!
Μέχρι τότε:
● ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΜΕΣΑ!
● ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ!
● ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΡΑΣΗ.”