ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή για το όνομα, αλλάζει σε συνεννόηση με τους συμμάχους

Στην κεντρική επιτροπή ανασυγκρότησης του επόμενου ΣΚ παραπέμπει ο Αλέξης Τσίπρας την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση αυτή είναι πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις από μέλη της κεντρικής επιτροπής που συνεδριάζει αυτή την ώρα καθώς από ορισμένους θεωρείται παράκαμψη των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να αποφασιστεί σε αυτή την κεντρική επιτροπή ότι στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει προσθήκη, όμως ζήτησε αυτή να εγκριθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο όταν θα συνεδριάσει το όργανο της κεντρικής Επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία.

«Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να πάρουμε μια ξεκάθαρη απόφαση από τη ΚΕ.
Ότι θα υπάρξει προσθήκη δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασισθεί σε συνεννόηση και με τους συντρόφους μας που στη πορεία προς το συνέδριο θα ενσωματωθούν οργανικά και ισότιμα στο κόμμα μας. Και στην επόμενη ΚΕΑ, θέλω να πιστεύω με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, να αποφασίσουμε την πρόταση για τη προσθήκη στην ονομασία που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο», ήταν η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον τρόπο εγγραφής των νέων μελών συνιστά για την μειοψηφία casus belli, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να θεωρούνται ισότιμα μέλη όσοι απλά εγγράφονται στην πλατφόρμα isyriza.

«Έχω λοιπόν κάθετη διαφωνία και θέλω με ευθύτητα να την εκφράσω στην ΚΕ, με την άποψη ότι όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα και θέλουν να συμμετάσχουν στη κομματική μας ζωή -προφανώς και δια ζώσης, στις συγκεντρώσεις και στη δράση μας σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο- αλλά δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων μας, δεν πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, αλλά απλοί υποστηρικτές ή ακόμη χειρότερα να τους θεωρούμε υποτιμητικά  followers», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο αυτές κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προκαλέσουν έντονη συζήτηση κατά τη διάρκεια του διημέρου και πλέον όλοι περιμένουν να δουν την αντίδραση των τάσεων αλλά και στελεχών των οποίων ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα