ΠΑΤΡΑ: Μικροί καρναβαλιστές στα Ψηλαλώνια το Σαββατοκύριακο

Μετά την ολοκλήρωση του πολύ επιτυχημένου κύκλου των περιφερειακών καρναβαλουπόλεων, το Καρναβάλι των Μικρών επανέρχεται στο κέντρο της Πάτρας και ανεβάζει ταχύτητες μια εβδομάδα πριν τη μεγάλη Παρέλαση των Μικρών που θα κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.
Πεδίο όσων συναρπαστικών απολαύσουν και στα οποία θα συμμετάσχουν οι μικροί καρναβαλιστές θα είναι η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, που θα μεταμορφωθεί σε έναν μαγεμένο παιδόκοσμο για να υποδεχτεί το Σαββατοκύριακο από τις 10.30 έως τις 14.00 περίπου τις δυο Κεντρικές Καρναβαλουπόλεις.
Οι Κεντρικές Καρναβαλουπόλεις εγγυώνται δυο αξέχαστα πρωινά αγκαλιάζοντας με ευαισθησία τους μικρούς και ταξιδεύοντάς τους στη χώρα της ανεμελιάς, του παραμυθιού, του παιχνιδιού, της διασκέδασης αλλά και της δημιουργίας, της φαντασίας και της καρναβαλικής διάθεσης.
Οι δράσεις που έχει προγραμματίσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας έχουν ως κεντρική θεματική την Ανακύκλωση αλλά και την Ειρήνη και θα μεταδώσουν στους συμμετέχοντες αλλά και στους θεατές οικολογικά και αντιπολεμικά μηνύματα.
Συγκεκριμένα οι δράσεις των Κεντρικών Καρναβαλουπόλεων έχουν ως εξής:
-Διαδραστικό παιχνίδι με τη μορφή θεατρικού δρώμενου βασισμένο στο παραμύθι «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας»
Διαδραστικό παιχνίδι με τη συμμετοχή των παιδιών – αναπαράσταση του γνωστού σε μικρούς και μεγάλους παραμυθιού «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας». Μέσα από το παραμύθι θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά την αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της χαράς, μηνύματα για την ειρήνη και τον πόλεμο και τον κύκλο της ζωής συνδέοντας τη δράση με το θέμα του Καρναβαλιού των Μικρών και του Πατρινού Καρναβαλιού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από δυο άτομα: την Ανδρομάχη Γιαννακοπούλου (τελειόφοιτο του Τμήματος των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και επί τέσσερα χρόνια Μασκότ / Τζίτζικα στο Καρναβάλι των Μικρών) και τον Παύλο Κωνσταντίνο Γκολομάζο (πτυχιούχο του Τμήματος των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών).
-Διαδραστικό παιχνίδι για τα παιδιά από την ομάδα X-Saltibagos με τίτλο «Ο Ανακύκλωπας και ο Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού» και θέμα την Ανακύκλωση
Ο κακός Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού (γιγαντόκουκλα κατασκευή από ανακυκλώσιμα) έχει γίνει τόσο δυνατός που σε λίγο θα αρχίσει να τρώει τα πάντα. Τα ζώα, τα πουλιά και τα ψάρια έχουν αρρωστήσει, τα ποτάμια και η θάλασσα αρχίζουν να γίνονται μαύρα. Τα παιδιά με τη βοήθεια των τρελοξωτικών θα μάθουν για την ύπαρξη του καλού γίγαντα Ανακύκλωπα (γιγαντόκουκλα από κάδους ανακύκλωσης) ο οποίος έχει αρρωστήσει βαριά και μέσα από παιχνίδια θα τον φροντίσουν. Στο τέλος όλοι μαζί θα νικήσουν τον Μαύρο Δράκο και θα φέρουν την ισορροπία στη φύση.
Για την δράση θα χρησιμοποιηθούν: ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόκουτα, τενεκεδάκια, σακούλες σκουπιδιών κλπ), κόλλες ατλακόλ, ξύλινα καδρονάκια και καρφιά.
Το διαδραστικό παιχνίδι θα υλοποιήσουν 6 άτομα (καλλιτέχνες-εμψυχωτές) από τους X-Saltibagos με την καίρια εμπλοκή των μικρών.
Παράλληλα με τις κεντρικές αυτές δράσεις θα εξελίσσεται η εικαστική δράση «Θα σε φοβίσω πόλεμε!», που αποτελεί μια ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής (ΣΙΚΕΠΑ) Δυτικής Ελλάδας. Στη δράση αυτή τα παιδιά θα εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη ζωγραφική με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των μελών της Κριτικής Επιτροπής.
Για το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ Δέλτα όπου οι σπουδαστές του τμήματος ζαχαροπλαστικής με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους θα δημιουργούν και θα προσφέρουν γλειφιτζούρια και pop cakes στα παιδάκια.
Για την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ο τομέας Μόδας και Ομορφιάς του ΙΕΚ Δέλτα με τις ιδιότητες της αισθητικής και της κομμωτικής θα συμμετάσχει στην Κεντρική Καρναβαλούπολη προσφέροντας face painting και χτένισμα στους μικρούς. Την ίδια μέρα η ομάδα χορού Athletic Dance Studio με παιδιά ηλικιών 5-15 ετών θα παρουσιάσει παιδικά χορευτικά.
Παρουσιαστής των Κεντρικών Καρναβαλουπόλεων θα είναι ο Δημήτρης Μουλίνος.

Χορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2020: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, ΕΡΤ Πάτρας