ΑΧΑΪΑ: Αγώνας δρόμου για τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού Πάτρας – Αχαγιάς – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Αγώνα δρόμου να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να διασφαλιστεί η ασφάλεια κίνησης των συρμών στη νέα Γραμμή του Προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα που περνά μέσα από τις πολυσύχναστες Νότιες Συνοικίες, δίνει ο ΟΣΕ.
Μετά τον έλεγχο στις 38 αυτόματες διαβάσεις της διαδρομής Αγιος Ανδρέας – Κάτω Αχαΐα, χθες τοποθετήθηκαν δεκάδες προειδοποιητικές πινακίδες προκειμένου το κοινό να ενημερωθεί για την έναρξη της κυκλοφορίας τρένων.
“Ενα δύσκολο εγχείρημα σε επίπεδο ασφάλειας, προς τα δυτικά, το δίκτυο έχει να χρησιμοποιηθεί 15 χρόνια, υπάρχουν νέοι που δεν έχουν ακούσει ποτέ τους το σφύριγμα του τρένου γι αυτό, με τις αυτόματες διαβάσεις σε όλες τις κάθετες οδούς, τις πινακίδες και την σταδιακή περίφραξη, κλείνουμε κάθε πιθανό μέτωπο ατυχήματος” αναφέρει στην “Π” ο διευθυντής τεχνικού τομέα του ΟΣΕ στην Πάτρα Χρήστος Οικονόμου.
Στο δίκτυο του Προαστιακού της πόλης προστίθενται 20,8 χλμ., τριπλασιάζοντας το μήκος που, έως το Ρίο, ήταν σήμερα 12 χλμ. Η γραμμή πλέον θα είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτύ του Μετρό 1 Αθήνα, Πειραιάς-Κηφισιά!”
Στο μεταξύ, εν αναμονή της λειτουργίας του εκδοτηρίου στον Σταθμό της Κάτω Αχαΐας (αναμένεται να είναι έτοιμο αύτη τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε χθες στη δημοσιότητα την ανακοίνωση με το πρόγραμμα των πέντε (5) δρομολογίων του Προαστιακού.
“Για την καλύτερη εξυπηρέτηση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένει ηλεκτροδότηση του εκδοτηρίου εισιτηρίων από τη ΔΕΗ και τη σύνδεση με το διαδίκτυο για την έκδοση εισιτηρίων μέσω του κεντρικού συστήματος της” αναφέρει, επισημαίνοντας ότι “θα προχωρήσει στην έναρξη των νέων δρομολογίων εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για ομαλή και ασφαλή λειτουργία”.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  θα ακολουθήσει μια τιμολογιακή πολιτική σχετικά επιθετική, προσφέροντας ελκυστικές τιμές για όσους μετακινούνται κυρίως προς τη ΒΙΠΕ Πατρών:
@ Στη νέα γραμμή Πάτρα-Κάτω Αχαΐα το εισιτήριο θα είναι 2,2 ευρώ (1,5 ευρώ έκπτωση για φοιτητές και μηνιαίες κάρτες).
@ Στην γραμμή Πάτρα-Τσουκαλαίικα (ανταπόκριση προς ΒΙΠΕ Πατρών) το εισιτήριο θα είναι 1,40 ευρώ όπως και στη γραμμή Τσουκαλαίικα-Κάτω Αχαΐα (1 ευρώ φοιτητικό, μηνιαία κάρτα).
@ Στα 3 ευρώ θα είναι το εισιτήριο κίνησης στη νέα γραμμή από Κάτω Αχαΐα έως Ρίο μήκους 40 χλμ. (ανταπόκριση για ΠΓΝΠ, Πανεπιστήμιο και Αγ. Βασίλειο) με τιμή 2 ευρώ, σε όλη τη ζώνη, για φοιτητές και τακτικούς χρήστες.