ΠΑΤΡΑ: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στο 16ο Δημοτικό σχολείο «Κωστής Παλαμάς». Πλήθος μελών, φίλων και συνοίκων του συλλόγου παρευρέθηκαν σε μια όμορφη τελετή στην οποία οι παρευρισκόμενοι απολαύσαν καφέ και ωραία εδέσματα. Η τελετή περιελάμβανε δύο μικρά αφιερώματα video, επιμέλειας Πέννυς Θεοδοσίου, που αφορούσαν τις εκδηλώσεις του 2019 και τις δραστηριότητες του συλλόγου. Ακόμη, το τμήμα Μουσικοκινητικής προσχολικής ηλικίας, με υπεύθυνη την Βίβιαν Βαρδάλου, παρουσίασε ένα μικρό μουσικοχορευτικό δρώμενο. Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Μαγιάκης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισμένους, ανέφερε στην ομιλία του ότι «ο πολιτιστικός σύλλογος είναι η μόνη κοινωνική δομή που βρίσκεται τόσο κοντά με την κοινωνία και εκφράζει στο ακέραιο την αξία λήψης συλλογικών αποφάσεων. Όλοι εμείς είμαστε σύλλογος. Ομορφαίνουμε το τοπίο μας, αναπτύσσουμε το πνευματικό μας επίπεδο, διεκδικούμε και επιλύουμε τα σημαντικά ζητήματα της γειτονιάς οργανωμένα». Επίσης, ανέφερε ότι βασικός στόχος του 2020 είναι η διάσωση και καταγραφή της ιστορίας της Αγυιάς, μιας γειτονιάς που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την ιστορία της πόλης. Ακόμη, αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά δύο σημαντικά προβλήματα της περιοχής, αυτό της υπογειοποίησης του τρένου και της αξιοποίησης του παλαιού κολυμβητηρίου, όπου ο πολιτιστικός σύλλογος είναι μέρος αντίστοιχων συντονιστικών επιτροπών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ανθούπολης, Ζαβλανίου, Καστελοκάμπου και σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής.
*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πάτρας – Καρναβάλι Πάτρας, διοργανώνουν περιφερειακή παρέλαση στην Αγυιά την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, με τίτλο ΚΥΚΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ… ΓΥΡΙΖΟΥΝ!