ΠΑΤΡΑ: Καταλήψεις και κινητοποιήσεις στα Εσπερινά ΕΠΑΛ – Για τη δημιουργία νέων τμημάτων και αναβάθμιση

Σε σειρά κινητοποιήσεων ετοιμάζονται να προχωρήσουν τα Εσπερινά ΕΠΑΛ της Πάτρας, ζητώντας από το υπουργείο τη δημιουργία νέων τμημάτων που θα εξυπηρετήσουν τους μαθητές και γενικότερα την αναβάθμιση των σχολείων τους.

Η αρχή έγινε από την κατάληψη που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο 5ο ΕΠΑΛ της Πάτρας. Οι μαθητές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε κείμενο τους, ζητούν τη δημιουργία δύο τμημάτων (βρεφοκόμων και φυσικοθραπείας), καθώς δεν υπάρχουν σε κανένα σχολείο της Πάτρας αυτή τη στιγμή μετά τις συγχωνεύσεις που έγιναν και τις καταργήσεις που είχε αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας προ μηνών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο σχολείο τους, στο τμήμα της υγείας υπάρχει μόνο ένα τμήμα, μετά τη μεταφορά της νοσηλευτικής στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, ενώ το αίτημά τους είναι δεκτό και από το σύλλογο των καθηγητών τους που γνωρίζει το θέμα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, υπάρχει επάρκεια καθηγητών για να καλύψει τις θέσεις που θα δημιουργηθούν από τα δύο αυτά τμήματα.

Παράλληλα, τη δημιουργία νέων ειδικοτήτων έχουν ζητήσει και άλλα Εσπερινά ΕΠΑΛ της Πάτρας και σκέφτονται και αυτά να προχωρήσουν σε καταλήψεις.