(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η παράσταση «Μαυροδάφνη» συναντά το Καρναβάλι – Στις 16 Φεβρουαρίου

Τι γίνεται όταν πίσω -και μπροστά- από τον μπερντέ συναντιούνται τρία ξεχωριστά στοιχεία της Πάτρας, ο Καραγκιόζης, η μαυροδάφνη και το Πατρινό Καρναβάλι; Η απάντηση βρίσκεται στην παράσταση «Μαυροδάφνη» που έκανε πρεμιέρα στο θέατρο act το απόγευμα της Κυριακής και θα παρουσιαστεί για τρεις ακόμα μέρες. Πίσω από τον μπερντέ οι Κώστας και Μπάμπης Μακρής, ενώ το κοινό παρακολουθεί την ιστορία της δημιουργίας της μαυροδάφνης μέσα από τους ήρωες του θεάτρου σκιών.
Η ηθοποιός Δώρα Τσάγκα, ως Μαυροδάφνη, βάζει το κοινό στη δράση, κάνοντας μία μικρή αναδρομή στη δημιουργία της Αχάια Κλάους από τον Γουσταύο Κλάους για να δώσει τη σκυτάλη στις φιγούρες πίσω από τον μπερντέ. Εκεί βλέπουμε τον Καραγκιόζη να πιάνει δουλειά ως επιστάτης της Αχάια Κλάους σώζοντάς τη από επίδοξους ληστές, υποδεχόμενος τις γνωστές φιγούρες του θεάτρου σκιών και άλλες, νέες όπως αυτές των Νίκου Πρέσσα (ο οποίος βγήκε και μπροστά από τον μπερντέ με το χαρακτηριστικό του τύμπανο), Αντώνη Παπαντωνόπουλου και Δημήτρη Δημησιάνου.
Το κείμενο των Αρη Μηλιώνη και Γεωργίας Καρατζά συνδύαζε τα κλασικά στοιχεία μίας παράστασης Καραγκιόζη, τα αστεία και τις ατάκες που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, με τα ιστορικά στοιχεία που αφορούσαν την εποχή, το θέατρο «Απόλλων», τους εμπόρους, τις χοροεσπερίδες κ.ά.
Στη μουσική είχαμε τις Βίλλυ Τζούφα και Μαίρη Χρονοπούλου, οι οποίες απέδωσαν το «Τραγούδι της Μαυροδάφνης» σε στίχους Κωνσταντίνου Μάγνη. Το κοινό χειροκρότησε τους συντελεστές, ενώ στο τέλος απόλαυσαν και μαυροδάφνη της Αχάια Κλάους.
Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ ενηλίκων, 7 ευρώ παιδικό. Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263.