Απίστευτο: Γιος καθηγήτριας του σχολείου ο ένας από τους νταήδες του Βύρωνα

Σοκ προκαλεί κάθε νέα λεπτομέρεια που έρχεται στο φως σχετικά με την τραγική υπόθεση του ξυλοδαρμού του 17χρονου μέσα στην αυλή του σχολείου του στον Βύρωνα.

Ο 17χρονος δέχθηκε άγρια επίθεση μέσα στην αυλή του σχολείου, όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί τη μικρή του αδελφή, η οποία επίσης δέχεται συχνά bullying από τους συμμαθητές της.

Νίκη Κεραμέως: Γιος καθηγήτριας ο δράστης 

Για περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.  Η κ. Κεραμέως, που επισκέφθηκε το σχολείο και συνομίλησε με καθηγητές, αλλά και με τους γονείς του άτυχου 17χρονου, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην προσπάθειά του να προστατεύσει την αδελφή του από bullying δήλωσε πως: «Τέτοια περιστατικά δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία» τόνισε η κυρία Κεραμέως, η οποία διευκρίνισε ότι όντως βρίσκονταν καθηγητές μπροστά στο περιστατικό, αλλά έδρασαν άμεσα. Επιβεβαίωσε δε ότι ο ένας εκ των δραστών είναι γιος καθηγήτριας του ίδιου σχολείου και τιμωρήθηκε με δύο ημέρες αποβολή. 

Όσο για τη selfie που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μέσα από αστυνομικό τμήμα, η υπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για παλιό περιστατικό. Η κ. Κεραμέως πρόσθεσε τέλος ότι το υπουργείο θα θεσμοθετήσει τον «δάσκαλο εμπιστοσύνης» για τέτοιου είδους συμβάντα.

«Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος» είπε η Υπουργός.

Τι είπε η αδερφή του θύματος για το ακραίο περιστατικό

Η μικρότερη αδερφή του 17χρονου, που ήταν παρούσα στο συμβάν αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πηδούσαν πάνω στο κεφάλι του, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν πραγματικά να τον σκοτώσουν».

«Μου κλέψανε δυο φορές χρήματα, από την θήκη του κινητού μου. Με φτύσανε, λέγοντας μου χυδαίες λέξεις», δηλώνει το νεαρό κορίτσι για τις επιθέσεις που δέχεται καθημερινά. Ο μαθητής προσπάθησε να μιλήσει με ένα από τα παιδιά που έκαναν bullying στη μικρότερη αδελφή του ζητώντας του να σταματήσουν.

«Με περίμεναν 17 άτομα και άρχισαν να με χτυπούν, να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν για ενάμιση λεπτό με ασταμάτητες μπουνιές και κλωτσιές». Η αδελφή του προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά ένα άλλο παιδί την κράτησε και την χτύπησε στο κεφάλι.

«Δεν ήξερα από πού έτρωγα την κάθε μπουνιά και κλωτσιά ήταν τόσο γρήγορο αλλά και τόσο αργό από τον πόνο που είχα», δηλώνει ο 17χρονος.

Ενώπιον καθηγητών ο ξυλοδαρμός

Μεγάλη αίσθηση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη του δικηγόρου της οικογένειας του 17χρονου μαθητή από τον Βύρωνα ότι ο ξυλοδαρμός του έγινε ενώπιον των καθηγητών μέσα στο σχολείο.

Ο δικηγόρος Γιάννης Καλαϊτζίδης ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι υπάρχουν μαρτυρίες και καταγγελίες ότι το σκηνικό ακραίας επιθετικότητας έγινε μπροστά στα μάτια των εκπαιδευτικών του 17χρονου μαθητή.

«Ο ξυλοδαρμός του δεν ήταν απλά με γροθιές, αλλά με αιχμηρά αντικείμενα» τόνισε ο δικηγόρος ο οποίος σημείωσε ότι μεταξύ των δραστών είναι και μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Συμπλήρωσε ότι οι γονείς του 17χρονου θέλουν να αποδοθούν ευθύνες.