Πέτσας για κλειστές δομές: Δεν αιφνιδιάστηκε κανείς, από την αρχή συζητούσαμε για συγκεκριμένες περιοχές

Η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και οι Δήμαρχοι των νησιών δεν θα επιμείνουν στην απόφαση τους να σταματήσουν την επαφή τους με την κυβέρνηση, εκτίμησε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Σκάι λίγη ώρα μετά την λήξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φορέων και κατοίκων των νησιών Βορείου Αιγαίου, τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε εξαντλητικό διάλογο 2,5 μηνών με τους φορείς των νησιών για τα κλειστά κέντρα αλλά πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση.

Διευκρίνισε ότι δεν αιφνιδιάστηκε κανείς, καθώς από την πρώτη στιγμή συζητούσαν για συγκεκριμένες περιοχές και ότι υπήρξε καθυστέρηση όσον αφορά στις κλειστές δομές γιατί έπρεπε να ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους φορείς.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, έπειτα από τη συνάντηση των υπουργών άμυνας  Παναγιωτόπουλου- Ακάρ, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «εμείς θέλουμε να έχουμε ανοικτά κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία, ακόμη και όταν υπάρχει ένταση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η τουρκική προκλητικότητα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να γίνουν σοβαρά βήματα. Υπάρχει αποκλιμάκωση της έντασης – είπε – αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα.

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση ικανοποιεί το αίτημα των βορειοηπειρωτών μειώνοντας τα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα που χρειάζονται, ώστε να δικαιούνται την Εθνική Σύνταξη, διευκρινίζοντας ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί σήμερα, Πέμπτη, ή αύριο στη Βουλή  μαζί με το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Επίσης ότι επανέρχεται η ευνοϊκή ρύθμιση για τις εργαζόμενες μητέρες που ίσχυε πριν τον ασφαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.