ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η εκδήλωση – συζήτηση από Attackν για την ανεργία και την επισφάλεια

Η Attack στη – Πρωτοβουλία Πάτρας καλεί κάθε νέο, συμβασιούχο, άνεργο, επισφαλώς εργαζόμενο στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει σήμερα Πεμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στη Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας (Ζαΐμη 69α) , με τίτλο: “Απ’ τα 5μηνα, στα 9μηνα & τους 5500 συμβασιούχους: Λύσεις στην ανεργία ή σύγχρονη σκλαβιά;”.

Τους τελευταίους μήνες οι 5500 συμβασιούχοι στο ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, πιάνοντας το νήμα και από τον αγώνα των 5μήνων στα κοινωφελή προγράμματα λίγα χρόνια πριν, βγήκαν δυναμικά στο δρόμο, διεκδικώντας όχι μόνο την ανανέωση των συμβάσεών τους, αλλά και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας. Αξιοποιώντας την εμπειρία τους λοιπόν, συζητάμε για την αναγκαιότητα ενίσχυσης τέτοιων αγώνων, το πλαίσιο πάλης και το περιεχόμενό τους, τις μορφές οργάνωσής τους, τη δική μας απάντηση ως νέοι, άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι.

Ομιλητές θα είναι ο Ανδρέας Παναγόπουλος, συμβασιούχος στο ειδικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών και η Νάντια Παστρωμά, μέλος της Attack στην ανεργία και την επισφάλεια.

*Στη Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης της συλλογικότητας.