Σκουρλέτης για μεταναστευτικό: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επίταξη

Την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για επίταξη περιοχών στα νησιά, εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι λάθος της κυβέρνησης η επίταξη των περιοχών για δημιουργία ελεγχόμενων δομών κράτησης μεταναστών και προσφύγων. «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την ΠΝΠ. Είναι δυνατόν το 2020 να επιτάσσουμε μία περιοχή για να κάνουμε ένα λάθος βήμα;» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το προσφυγικό οδηγεί σε αδιέξοδο καθώς οξύνει το πρόβλημα και άσκησε δριμεία κριτική στο γεγονός ότι αφού ΝΔ κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά από επτά μήνες επανήλθε, όπως είπε, στην πραγματικότητα. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την προεκλογική της ρητορική. «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι της ΝΔ διαπαιδαγωγήθηκαν σε μία στείρα λογική. Έχουμε υπερπληθυσμό μεταναστών και προσφύγων στα νησιά και η κυβέρνηση δεν τολμάει να υλοποιήσει ένα σχέδιο αποσυμφόρησης».

Σκουρλέτης: Θα προστεθεί στο όνομα κάτι που να αποτυπώνει τη διεύρυνση

Αναφορικά με τον απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική θητεία, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι το κείμενο απολογισμού εγκρίθηκε στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία και τόνισε ότι για να είναι το κόμμα αποτελεσματικό πρέπει με τόλμη και θάρρος να μιλά τόσο για τις αστοχίες όσο και για τα επιτεύγματα.

Σε ό,τι αφορά το όνομα, ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι το θα υπάρξει κάποια προσθήκη στο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν αλλάζει, κανείς δεν το προτείνει. Αυτό που έχουμε κάνει και στο παρελθόν, είναι ότι θα αποτυπωθεί στον τίτλο κάποια προσθήκη ανάλογα με τις διευρύνσεις και τις συνεργασίες. Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να δημιουργήσει το έδαφος μίας συνάντησης με δυνάμεις που προέρχονταν από άλλες αφετηρίες. Αυτό οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% στο 36%. Θέλουμε να αποτυπώσουμε τη συνεργασία που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια και που τώρα δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα εντός του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.