Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση έχει χαθεί

Μονομερώς και χωρίς να προηγηθεί διάλογος η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη των χώρων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων, σύμφωνα με τον Κώστα Μουτζούρη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις των φορέων και των κατοίκων των νησιών οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν είχε προηγουμένως μπει σε διάλογο μαζί τους αλλά προχώρησε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με τον ίδιο η επαφή έγινε μόλις την τρεις μέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο, η οποία τελικώς και ακυρώθηκε από την κυβέρνηση. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποστήριξε, επίσης, ότι στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Μηταράκη πριν δύο εβδομάδες δεν έγινε καμία συζήτηση για πιθανές επιτάξεις για δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης.

Μουτζούρης: Δεν μας είπε κάτι ο Μηταράκης για επιτάξεις
Μάλιστα συμπλήρωσε ότι στη συνάντηση που είχε προ δεκαπενθημέρου με το αρμόδιο Υπουργό κ. Μηταράκη, δεν έγινε καμιά κουβέντα για επιτάξεις προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης.

Ο Κώστας Μουτζούρης σημείωσε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση δεν έπραξε όσα είχε υποσχεθεί σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση των νησιών και την ενίσχυση των μονάδων υγείας. Επιπλέον, ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι μετά από τις κινήσεις αυτές δεν υπάρχει πεδίο διαλόγου με την κυβέρνηση και η εμπιστοσύνη προς αυτήν έχει πλέον χαθεί.