ΠΑΤΡΑ: Παρέμβαση της Ένωσης Λογιστών σε Α΄και Γ΄ Δ.Ο.Υ. κατά της συγχώνευσης – Προς όφελος των φορολογουμένων

Να μην χάσουν την ευκαιρία της ρύθμισης των 120 δόσεων όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές ζήτησαν από τους διευθυντές της Α΄ και Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών τα μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αχαΐας ΕΛΦΕΕ Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Κων/νος Ξένος και ο ειδικός γραμματέας Δημητρης Μπόκαρης επισκέφθηκαν προχθές το πρωί τους διευθυντές της Α΄ και Γ΄ ΔΟΥ Πάτρας, Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο  και Σοφία Καγιάφα, αντίστοιχα και τους ενημέρωσαν για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος των φορολογουμένων.

«Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων που τηρούνται, θα εξακολουθήσουν ακόμα και με τη μη ρύθμιση – μη εξόφληση των τρεχουσών οφειλών. Πλέον, οι περισσότεροι φορολογούμενοι αναμένουν την πάγια ρύθμιση των 24 και 48 δόσεων, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 26 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Η παραπάνω ρύθμιση των 120 δόσεων θα χαθεί μόνο όταν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις. Η παράταση που ζητήσαμε αφορά μεγάλο μέρος φορολογουμένων και η ανακούφιση που θα πάρουν θα είναι μεγάλη. Αρκεί, οι φορολογούμενοι πολίτες να τηρούν με ευλάβεια τις δόσεις», δήλωσε στην «Γ» ο κ. Μπόκαρης.

Σύμφωνα με όσα τους ανέφερε πως ο κ. Παπαθανασόπουλος η ρύθμιση των 120 δόσεων υποστηρίζεται τεχνικά χωρίς να είναι αναγκαία άμεσα η ρύθμιση των τρεχουσων οφειλών σε 12 – 24 ή 24 – 48 δόσεις.

Ο κ. Ξένος επεσήμανε από την πλευρά του «το πρόβλημα αυτό απασχολεί μεγάλο αριθμό φορολογουμένων και η διαβεβαίωση που λάβαμε αποτελεί μεγάλη ανάσα».

ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Παράλληλα, στο περιθώριο της συνάντησης με την κα Καγιάφα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Αχαΐας επανέλαβαν την αντίθεσή τους στην συγχώνευση των δύο Δ.Ο.Υ. της Πάτρας.

«Είμαστε αντίθετοι με τη συγχώνευση των εφοριών στο Νομό Αχαΐας, τη στιγμή που η Γ΄ Δ.Ο.Υ. έχει το 55% των φορολουμένων στο νομό. Σε περίπτωση που κλείσει θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην εξυπηρέτησή τους», συνέχισε ο κ. Μπόκαρης.

 

ΠΗΓΗ: ΕΔΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΓΝΩΜΗ”