Κορωνοϊός στην Κίνα: Ζώστηκε με πυροτεχνήματα και περιλούστηκε με βενζίνη επειδή δεν τον άφηναν να κάνει… πάρτι

Εισαγγελείς στην Κίνα απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον ενός 59χρονου άνδρα που ζώστηκε με πυροτεχνήματα και περιλούστηκε με βενζίνη προκειμένου να πείσει τοπικούς αξιωματούχους να του επιτρέψουν να κάνει πάρτι για τα γενέθλιά του παρά την επιδημία του νέου κοροναϊού, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Ο άνδρας αυτός, κάτοικος της πόλης Τσονγκίνγκ, είχε προγραμματίσει ένα μεγάλο γεύμα για τα γενέθλιά του στις 28 Ιανουαρίου και για τον λόγο αυτό είχε κλείσει δέκα τραπέζια σε εστιατόριο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Ωστόσο οι τοπικοί αξιωματούχοι του ζήτησαν να ακυρώσει τα σχέδιά του εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Στις 26 Ιανουαρίου, αφού ο άνδρας δεν κατάφερε να τους πείσει να του επιτρέψουν να κάνει το πάρτι, ζώστηκε με τα πυροτεχνήματα, έριξε πάνω του βενζίνη και κρατώντας έναν αναπτήρα προσπάθησε να τους απειλήσει.

«Οι ενέργειές του εμπόδισαν στελέχη της πόλης να εκτελέσουν το έργο τους για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας», ανέφερε το Xinhua, προσθέτοντας ότι 10 ασθενείς που επισκέπτονταν μια κλινική που βρισκόταν σε άλλο όροφο του κτιρίου όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν επηρεάστηκαν.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο ποια ποινή ενδέχεται να επιβληθεί στον άνδρα.

Οι αρχές στην Κίνα έχουν απαγορεύσει τις μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του ιού covid-19, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προσβάλει περισσότερους από 40.000 ανθρώπους στη χώρα και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1.100.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ