(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η παράσταση «Οι μύτες το ΄σκασαν» του 8ου Γυμνασίου

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η κωμική παιδική παράσταση «Οι μύτες το ΄σκασαν» από τη Θεατρική Ομάδα του 8ου Γυμνασίου Πάτρας, που την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας και στο θέατρο Μπάρρυ και εντάσσεται στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2020.
Η παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Πατρινής συγγραφέως παραμυθιών Άννας Δενδρινού, σε διασκευή-σκηνοθεσία της εκπαιδευτικού Αθηνάς Καλλιμάνη, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με τη συμμετοχή των παιδιών και με τα μηνύματα που αρθρώνει με τόλμη και χιούμορ.
Η όλη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων «Σκηνικοί πειραματισμοί και Θεατρομελωδίες» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Αθηνά Καλλιμάνη, Ελένη Χριστοδουλοπούλου και Δημήτρη Βενετή.
Μια παράσταση για παιδιά μεγάλα και μικρά (από 2 ετών), για την αξία της διαφορετικότητας και την εκτίμηση της ζωής που μας δωρίζεται με τη γέννησή μας, με άκρως χιουμοριστικό τρόπο. Μια παράσταση ενάντια στον εκφοβισμό (bullying).
Στόχος της Θεατρικής Ομάδας του 8ου Γυμνασίου Πάτρας είναι η προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, μέσα από τον πολιτισμό και τις δράσεις αλληλεγγύης και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η παρουσίαση της παράστασης.
Η Θεατρική Ομάδα ευχαριστεί θερμά τον κουκλοποιό Γεράσιμο Μουρελάτο για τις χειροποίητες μάσκες που κατασκεύασε με τόσο μεράκι και τη Λένα Λάσπα που συνοδεύει την παράσταση με την κιθάρα της και τη φυσαρμόνικά της.
Το θερμό χειροκρότημα του κοινού στο θέατρο Μπάρρυ ήταν η καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας των μικρών, των εκπαιδευτικών και όλων των συντελεστών της παράστασης.
Αύριο Τετάρτη 12-2 το πρωί η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 9.00 στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, στις 10.30 στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας και στις 12.00 στο Δημοτικό Σχολείο Μπεγουλακίου.
*Οι φωτογραφίες είναι από την παιδική θεατρική παράσταση στο θέατρο Μπάρρυ.

 

Χορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2020: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, ΕΡΤ Πάτρας