Δεν μπορούμε πάντα να είμαστε ο «φτωχός συγγενής»

Στην ανάδειξη της πληθώρας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, τον τελευταίο καιρό εστιάζουμε τον ενδιαφέρον μας στις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών που έχουμε, λέγοντας χαρακτηριστικά κάθε φορά ότι ειδικά οι ελλείψεις ιατρών ίσως το επόμενο διάστημα να είναι το μεγαλύτερο και το πιο σοβαρό πρόβλημα του Νοσοκομείου μας.
Αντί λοιπόν, αυτό το υπαρκτό γεγονός, αλλά και ο σχετικός κώδωνας κινδύνου που κρούουμε να προβληματίσει τους αρμοδίους, δυστυχώς στην πρόσφατη προκήρυξη πρόσληψης Ιατρών, βλέπουμε τα εντελώς αντίθετα.
Στην προκήρυξη αυτή, που είχε δρομολογηθεί από το 2019 και που βγήκε τροποποιημένη αυτές τις ημέρες, αν και οι θέσεις πανελλαδικά είναι παραπάνω από την αρχική κατά 40 περίπου (οι αρχικές 904 το 2019 έγιναν 947 το 2020), για το Νοσοκομείο μας δυστυχώς βλέπουμε οι 12 θέσεις να γίνονται 5, παρά την αύξηση των αναγκών μας, μετά και τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις.
Δεν ξέρουμε ποίοι και πως επεξεργάστηκαν αυτό το ζήτημα, εκείνο όμως που ξέρουμε είναι ότι, αυτή με μεταχείριση, αυτή η αντιμετώπιση, δεν μας βρίσκει σύμφωνους, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους και σαφώς την καταγγέλλουμε.
Ζητάμε από την ΝΕΑ Διοίκηση του Νοσοκομείου, που αν και δεν έχει εμπλοκή, ΑΜΕΣΑ να επιληφθεί της κατάστασης, γιατί δεν μπορούμε πάντα να είμαστε ο ¨ο φτωχός συγγενής¨.
Ζητάμε από τους αρμοδίους, ΑΜΕΣΑ και εγκαίρως να επαναπροσδιοριστούν προτού να είναι αργά για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου μας, την ΠΛΗΡΗ και ΣΩΣΤΗ του λειτουργία, όπως τους το έχουμε επισημάνει τόσο στις σχετικές συναντήσεις μας, όσο και με τα σχετικά υπομνήματά μας.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨
ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ¨

Κώστας Πετρόπουλος