Αυτοί που με τους νόμους τους θεωρούν τους εργαζόμενους αναλώσιμους, υποκρίνονται ότι ενδιαφέρονται για την παραμονή στην εργασία τους

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε το θέμα των νέων συμβάσεων σε εργαζομένους, εξωτερικούς συνεργάτες με μπλοκάκι. Μία διαδικασία, που γίνεται κάθε χρόνο με τη λήξη των προηγούμενων συμβάσεων.
Αυτό βέβαια γίνεται γιατί οι νόμοι, που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα κόμματα που κυβέρνησαν, απαγορεύουν την μονιμοποίησή τους.
Την εισήγηση για νέα σύμβαση, που έγινε από την υπηρεσία, για έναν από αυτούς, οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις δεν την ψήφισαν! Ουσιαστικά δεν ψήφισαν την επαναπρόσληψή του. Έδειξαν λοιπόν τι θα κάνουν και για τις υπόλοιπες συμβάσεις, που θα είναι σύμφωνες με τους νόμους, που τα κόμματά τους έχουν ψηφίσει και πρόκειται να έρθουν προς ψήφιση στο ΔΣ. Εκτός αν διαφοροποιούν τη στάση τους ανάλογα με τον εργαζόμενο. Αυτό είναι το μέγεθος της υποκρισίας τους και της κάλπικής φιλεργατικότητάς τους!
Δήθεν ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους, ενώ η μόνη πραγματική στόχευσή τους είναι το πώς θα πλήξουν, καιροσκοπώντας, το κύρος της δημοτικής αρχής, το πώς θα βάλουν εμπόδια στο φιλολαϊκό έργο της!
Άδικος κόπος! Η Δημοτική Αρχή, με συνέπεια λόγων και έργων, διαχρονικά στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων.
Υπάρχει λύση!
Εδώ και τώρα, με έναν νόμο, να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό οπλοστάσιο, που απαγορεύει τις μόνιμες προσλήψεις, που απαγορεύει την μετατροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε μόνιμες θέσεις εργασίας, που δεν επιτρέπει στους Δήμους και τους φορείς τους να αποφασίζουν και να προσλαμβάνουν εκείνοι το μόνιμο προσωπικό, που χρειάζονται!
Έτσι μόνο θα βρουν δικαίωση όλοι οι εργαζόμενοι, που χρόνια αγωνιούν και ταλαιπωρούνται, που αδικούνται από τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους!
Εμείς, σε αντίθεση με τους… όψιμους «φίλους» των εργαζομένων με μπλοκάκι, που με περίσσευμα θράσους ζητάνε και τα ρέστα, αλλά όταν ήταν Δημοτικές Αρχές άλλαζαν τους εργαζόμενους σαν τα πουκάμισα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με το εργατικό κίνημα, για μόνιμες προσλήψεις με σταθερή εργασία και δικαιώματα, για μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων και των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, Βοήθεια στο Σπίτι, ΟΑΕΔ, των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με μπλοκάκι!

 

του Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ Θόδωρου Τουλγαρίδη