Κόμπι Μπράιαντ: Στις 24/2 η επικήδεια τελετή -Τι συμβολίζει η ημερομηνία

Η επιμνημόσυνη δέηση (επικήδεια τελετή) αφιερωμένη στην μνήμη του Κόμπι Μπράϊαντ, της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα, και των άλλων επτά ανθρώπων που σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα, όταν το ελικόπτερο που επέβαιναν, συνετρίβη, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Staples Center.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν επελέγη τυχαία, δεδομένου ότι ο Κόμπι έκανε σπουδαία καριέρα φορώντας την φανέλα με τον αριθμό 24, ενώ η Τζιάνα έπαιζε με το Νο 2 στην πλάτη. Ούτε βεβαίως η επιλογή του χώρου ήταν τυχαία, αφού στο συγκεκριμένο γήπεδο χωρητικότητας 20.000 ανθρώπων μεγαλούργησε ο Κόμπι ως παίκτης των Λος Αντζελες Λέϊκερς κατακτώντας τίτλους και σπάζοντας μεγάλα ρεκόρ στο NBA.

Η ημερομηνία για την επιμνημόσυνη δέηση οριστικοποιήθηκε μετά από συνεννόηση με την Βανέσα Μπράιαντ, την Πολιτεία, τους Λος Αντζελες Λέικερς, την Αστυνομίας και τους Λος Αντζελες Κλίπερς, που δίνουν αγώνα εκείνη την ημέρα (19:30) με τους Γκρίζλις.

Το θρυλικό Staples Center βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 20.000 άτομα και εκεί έγινε η κηδεία του Μάικλ Τζάκσον (2009), αλλά και του Αμερικανού ράπερ, Νίπσεϊ Χασλ, ο οποίος δολοφονήθηκε πέρυσι στην γειτονιά του.