Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας αντιμετωπίζουν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και για πρόωρο θάνατο από διάφορες αιτίες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Η έρευνα έρχεται λίγους μήνες μετά από μια άλλη «αιρετική» μελέτη (μετα-ανάλυση), που είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας τελικά δεν κάνει ιδιαίτερο κακό στην υγεία, συνεπώς δεν χρειάζεται κανείς να το κόψει ή να το περιορίσει δραστικά.
Η νέα μελέτη επαναφέρει την κυρίαρχη άποψη ότι το κρέας αυξάνει μεν τους κινδύνους, αν και όχι σε μεγάλο βαθμό. Όπως αναφέρει, η κατανάλωση δύο μερίδων κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα συνδέεται με αύξηση κατά 3 έως 7% του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και αύξηση 3% του κινδύνου πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr