(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η παιδική θεατρική παράσταση «Κροκοδειλοπτηνοφιλίες» της Πολυφωνικής

Στο κατάμεστο από μικρούς (από 2 έως 12 ετών) και τους συνοδούς τους θεατράκι του Μπάρρυ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου το απόγευμα με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών η παιδική θεατρική παράσταση «Κροκοδειλοπτηνοφιλίες» από το Θεατρικό Εργαστήρι Ανηλίκων της Πολυφωνικής.
Ήταν μια παράσταση που πήρε τον χαρακτήρα αποκριάτικης γιορτής αφού όλοι μαζί, συντελεστές και μικροί ηθοποιοί της παράστασης αλλά και θεατές μοιράστηκαν και παρασύρθηκαν από την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα ενός μαγικού παραμυθιού που ενθουσίασε. Οι μικροί του Θεατρικού Εργαστηρίου Ανηλίκων της Πολυφωνικής συγκίνησαν τους πάντες για μια ακόμη φορά.
Η παράσταση βασίστηκε στο παραμύθι της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη «Στο στόμα του κροκόδειλου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Το παραμύθι δραπέτευσε από το χαρτί
και ανέβηκε στη σκηνή.
Με αγωνίες, φιλίες και χαρά
να διασκεδάσει τα παιδιά.
Η δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία ήταν της Αθηνάς Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου, η ενδυματολογική επιμέλεια της Δόμνας Τεκτωνίδου, η κατασκευή καπέλων του Γεράσιμου Μουρελάτου, ενώ έπαιξε κρουστά ο Γιώργος Λαμπράκος και η videoart ήταν του Γιάννη Παππά. Οι μικροί θεατές με προβλήματα ακοής είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την παράσταση μέσα από τη Νοηματική της Ρένας Ανδρικοπούλου και της Λαμπρινής Παπαπροκοπίου.
Η είσοδος στην παράσταση ήταν δωρεάν. Ωστόσο αντί εισιτηρίου το κάθε παιδί έφερε από μια συσκευασία ξηράς τροφής (ρύζι, γάλα, μακαρόνια κ.λ.π.). Έτσι συγκεντρώθηκε μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων.
Οι «Κροκοδειλοπτηνοφιλίες» θα επαναληφθούν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βραχνεϊκων σε δυο παραστάσεις που θα αρχίσουν στις 11.30πμ και στις 6.30μμ.

 

Χορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2020: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, ΕΡΤ Πάτρας