(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος κοντά στους μαθητές του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγίου

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, εορτή των Τριών Ιεραρχών, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή του 9ουΔημοτικού Σχολείου Αιγίου κ. Κωνσταντίνου Μπούνια, επισκέφθηκε το Σχολείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ιωακείμ Βενιανάκη και τον διάκονο Π. Σπυρίδωνα Αλεξόπουλο.

Στην είσοδο του Σχολείου υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο ο Διευθυντής, τον συνόδευσε στο Γραφείο του και στο Γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων, όπου παρουσίασε τους εκπαιδευτικούς και προσέφερε στον Σεβασμιώτατο, ως δώρο και ανάμνηση της επισκέψεώς του στο Σχολείο, μια εικόνα του Αγίου Ιερώνυμου, ευχόμενος, εκ μέρους όλου του προσωπικού του Σχολείου, ο Κύριος να χαρίζει στον Πνευματικό μας Πατέρα υγεία κι επιτυχία στο έργο του.

Ανταποδίδοντας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, ευλογώντας το προσωπικό του Σχολείου για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για επίκαιρα θέματα, ενθυμούμενος τη φοίτησή του στο παλαιό 9οΔημοτικό Σχολείο και τους δασκάλους του.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους/στις μαθητές/-τριες με λόγια απλά και σαφή, μεστά όμως περιεχομένου και αγάπης.

Η παρουσία του την ημέρα που εορτάζουν οι προστάτες των Γραμμάτων, ενίσχυσε την πνευματική δυναμική της ημέρας, εντάσσοντας σε αυτήν τις προσωπικές του σκέψεις για τη σημαντικότητα της εορτής.

Ο Σεβασμιώτατος αποχώρησε αφήνοντας σε όλους ως πατρική ευλογία ένα μικρό ενθύμιο.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου ευχαριστούν θερμά τον Σεβασμιώτατο και τους Σεβαστούς Πατέρες που τον συνόδευσαν.