Αυτό το τρόφιμο κάνει θαύματα όχι μόνο για το σώμα αλλά και για το μυαλό

Αν ακολουθείτε τη διατροφή DASH ή τη μεσογειακή, τότε μάλλον καταναλώνετε αρκετά φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, δημητριακά ολικής άλεσης, ψάρια, πουλερικά και ξηρούς καρπούς. Επίσης, χρησιμοποιείτε αρκετό ελαιόλαδο, το οποίο -ειδικά στην έξτρα παρθένα εκδοχή του- περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συνιστώντας έτσι ένα εξαιρετικά υγιεινό τρόφιμο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το σώμα μας επωφελείται ξεκάθαρα από την κατανάλωση ελαιολάδου. Ισχύει, όμως, το ίδιο και για το μυαλό μας;

Όπως αναφέρει ο ειδικός Gary L. Wenk, καθηγητής ψυχολογίας και νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Ohio, το ελαιόλαδο αποτελεί ένα πολύπλοκο μείγμα διάφορων χημικών, για τα οποία όμως δεν γνωρίζουμε ποια είναι πιο επωφελή και ποια μπορούν να επηρεάσουν άμεσα ή έμμεσα την εγκεφαλική μας υγεία. Μια πρόσφατη μελέτη επιχείρησε να βρει αυτές τις απαντήσεις, χρησιμοποιώντας ένα ζωικό μοντέλο που προσομοιάζει στις συνθήκες της πολλαπλής σκλήρυνσης στον εγκέφαλο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr