Άδωνις Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα προχωρήσει 100%

Τη θέση ότι το Ελληνικό θα προχωρήσει 100% εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημείωσε ότι ο επενδυτής είναι έτοιμος να ξεκινήσει, μόλις το Δημόσιο είναι έτοιμο να του παραδώσει τον χώρο και υπογράμμισε ότι πρέπει πρώτα να εκδοθούν διαπιστωτικές πράξεις για τα αυθαίρετα, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει με το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Σχολιάζοντας, δε, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί μία σύμβαση την οποία είχε διαπραγματευτεί ο κ. Φλαμπουράρης. «Για να την αλλάξουμε πρέπει να πάμε στη Βουλή. Έχουμε πάει εμείς στη Βουλή; Ποια είναι τα δικαιώματα και ποιες οι υποχρεώσεις του επενδυτή είναι του κ. Φλαμπουράρη. Για να απεμπολήσουμε εμείς δικαιώματα πρέπει να αλλάξουμε τη σύμβαση. Πώς θα την αλλάξουμε;», σημείωσε.

Γεωργιάδης: Απόλυτη προστασία πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει πουθενά
Αναφορικά με την προστασίας πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Απόλυτη προστασία α’ κατοικίας ισχύει πουθενά σε όλον τον κόσμο; Όχι. Είπα κάτι ψέματα; Πρέπει όσοι έχουν θέματα με την α’ κατοικία να κάνουν αίτημα». Σε ό,τι αφορά τη «δεύτερη ευκαιρία», ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι όσοι ενταχθούν στην πλατφόρμα εντός δύο μηνών θα έχουν πλήρη προστασία για το επόμενο της ζωής τους. «Από την 1η Μαΐου θα ισχύσει ο πτωχευτικός νόμος. Κάποιοι που δεν πρόλαβαν, θα μπορούν μέσα από αυτόν τον νόμο να περισώσουν ορισμένα πράγματα. Θα υπάρχει η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για τη 2η ευκαιρία. Αυτή είναι τεράστια μεταρρύθμιση. Δίνει την ευκαιρία της ατομικής πτώχευσης. Για μια φορά στη ζωή του σβήνονται τα χρέη, χάνοντας φυσικά την περιουσία του. Σήμερα αν έχεις ένα σπίτι και στο βγάλουν σε πλειστηριασμό, αν πουληθεί με λιγότερα χρήματα από το δάνειο που χρωστάς, τότε το υπόλοιπο του δανείου μένει στην τράπεζα και σε ακολουθεί για πάντα. Μετά την ατομική πτώχευση μπορείς να κάνεις ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς θα σβήνονται όλα τα χρέη και προς το δημόσιο».
Σε ερώτηση αναφορικά με τη φορολογική σταθερότητα της χώρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Έχουμε ήδη σταθερό φορολογικό περιβάλλον, αλλά έχουμε ανακοινώσει και χρονοδιάγραμμα μείωσης φόρων. Έχουμε ήδη ψηφίσει την πρώτη μείωση των φόρων και θα υπάρξει και δεύτερο κύμα. Οι φόροι μειώνονται με την κυβέρνηση αυτή».