ΠΑΤΡΑ: Το Λύκειον των Ελληνίδων στα Αρσάκεια στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης συνάντησης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Learning through Traditional Dancing and Ancient Theatre”,την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020. Στην συνάντηση συμμετείχαν το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών ως συντονιστής,από την Ελλάδα το Αρσάκειο Λύκειο Πάτρας, από τη Νάπολη της Ιταλίας (Liceo Polispecialistico Piero Calamandrei)και από τη Δασούπολη Κύπρου (Archbishop Makarios III Lyceum – Dasoupoli).

Η 1η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Εστία Επιστημών, στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών Εκεί έγιναν παρουσιάσεις των εταίρων, καθορίστηκαν οι στόχοι του προγράμματος και προγραμματίστηκαν οι επόμενες συναντήσεις για τα έτη 2020, 2021.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων, παρουσιάστηκαν αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές και χοροί από όλη την Ελλάδα. Εν συνεχεία ακολούθησε δείπνο μεταξύ των εταίρων σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 επισκέφθηκαν το Δημοτικό Μέγαρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το Κάστρο και το Ρωμαϊκό Ωδείο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε μάθημα παραδοσιακών χορών.

Η πρώτη συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τους εταίρους.