ΑΧΑΪΑ: Άνοιξε και η πίστα «Άρτεμις» στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων – Αγώνας χρόνου για αύξηση της επισκεψιμότητας

Η χιονόπτωση, κατά διαστήματα μέχρι και τα ξημερώματα χθες Πέμπτη, ήταν αρκετά έντονη στα Καλάβρυτα και είχε δημιουργήσει χιονόστρωση με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
> Κλειστή λόγω του χιονιού είναι από το πρωί χθες η δημοτική οδός Περιστέρας – Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων ενώ
> υποχρεωτικά με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Πούντας, Καλαβρύτων – Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας (μετά τον οικισμό Καταρράκτη) και Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριολίθου αλλά και μέσω Λουσών.
Μετά και την προχθεσινή χιονόπτωση, ανοικτοί ήταν χθες για χιονοδρόμους και επισκέπτες οι αναβατήρες ‘Αχιλλέας’, ‘Ηρακλής’, ‘Θέτις’ και η ‘Στύγα’.
Χθες λειτούργησαν οι πίστες ‘Ακλμήνη’, ‘Ισμήνη’ και Νεφέλη, το Snow Park ενώ, μετά την αποκατάσταση των καιρικών συνθηκών και το φρέσκο χιόνι που έπεσε, ενόψει του Σαββατοκύριακου, η διεύθυνση του Χιονοδρομικού προγραμματίζει τη λειτουργία και άλλων αναβατήρων και πιστών.
Αγώνα δρόμου για να ανοίξει για το Σαββατοκύριακο και ο αναβατήρας “Ατρεμις” από τους υπευθύνους του Χιονοδρομικού των Καλαβρύτων.
Το φρέσκο χιόνι που έπεσε χθες και προχθές είναι στους 10 πόντους στη βάση και 15 πόντους στην κορυφή του Χελμού. Προς το παρόν, σε σχέση με τον αναβατήρα ‘Αρτεμις’ και την έναρξη μιας ακόμη μεγάλης πίστας (μετά την επαναλειτουργία της ‘Στύγας’ από τις 4/1/2020) -μαγνήτη για τους χιονοδρόμους όλης της χώρας, για τη χειμερινή περίοδο 2019-2020.
Δήμος και Πολιτική Προστασία καλούν πάντως τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον πάγο καθώς η θερμοκρασία, από χθες, στο Χελμό πέφτει στους -7 έως -11 βαθμούς Κελσίου.
Αντιπροσωπεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με επικεφαλής τον υπεύθυνο λειτουργίας Νίκο Αρμπή, επισκέφθηκε πρόσφατα τον Παρνασσό και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον διευθυντή του Νίκο Χονδρό. Ανταλλάχθηκαν απόψεις σε θέματα που αφορούν την εκμετάλλευση – λειτουργία των Χιονοδρομικών καθώς και το θέμα της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων.
Το Χιονοδρομικό Παρνασού έχει προχωρήσει σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αναβατήρων και λοιπών δομών ενώ το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων σχεδιάζει τα δικά του βήματα αναβάθμισης, με την επένδυση των 20 εκατ. ευρώ μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει ανταποδοτική επίσκεψη στελεχών του ΧΚ Παρνασσού στα Καλάβρυτα.