Ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό -Αρνητικό το δείγμα

Ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό εμφανίστηκε στον Ευαγγελισμό το μεσημέρι της Παρασκευής. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο και στις αρχές, ωστόσο οι εξετάσεις του νεαρού ασθενή βγήκαν αρνητικές και έτσι έληξε ο συναγερμός.

Συγκεκριμένα, ένας νεαρός άνδρας έφθασε από την Κίνα πριν από λίγες ημέρες και άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης. Αμέσως κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός στον Ευαγγελισμό και ο 30χρονος άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο στα εξωτερικά ιατρεία όπου και εξετάστηκε λεπτομερώς. Δείγμα της εξέτασης εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές.

Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες λαμβάνονται έκτακτα μέτρα στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά από εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια εφαρμόζει σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού 2019-nCoV σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.