ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση του Ο.Ε.Ε. με Λογιστές – Φοροτεχνικούς – Το Οικονομικό Επιμελητήριο δεν είχε αναπτύξει σχέσεις

Μια πρώτη συνάντηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, στα γραφεία του 10ου Π.Τ. Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το Προεδρείο του 10ου Π.Τ. και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Ν. Αχαΐας, με θέμα την κοινή συνεργασία που δύναται να αναπτυχθεί μεταξύ των δύο φορέων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Η πρόσκληση απεστάλη από το Προεδρείο του 10ου Π.Τ. του Ο.Ε.Ε. προς την ΕΛΦΕΕ Αχαΐας, στα πλαίσια μιας εξωστρεφούς στρατηγικής του Οικονομικού Επιμελητηρίου προς τους φορείς της ευρύτερης περιοχής και κυρίως των λογιστών – φοροτεχνικών, με τους οποίους το Οικονομικό Επιμελητήριο δεν είχε αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας για πάρα πολλά χρόνια.
Εκ μέρους του 10ου Π.Τ. του Ο.Ε.Ε. στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Γιώργος Παππάς, ο Αντιπρόεδρος Στέλιος Τζιβγινίδης (ο οποίος είναι επίσης μέλος ΔΣ της ΕΛΦΕΕ) και ο Γεν. Γραμματέας Νίκος Μοίραλης. Εκ μέρους της ΕΛΦΕΕ στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Αλέκος Μπογιάκης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Ξένος, η Ταμίας Τίνα Ρεμούνδου και τα μέλη Διονύσης Κατσαίτης, Δημήτρης Λιαρομμάτης και Δημήτρης Μπόκαρης.
Οι κ.κ. Παππάς και Μπογιάκης αναφέρθηκαν σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία του 10ου Π.Τ. του ΟΕΕ για μια πρώτη επαφή και συζήτηση με την ΕΛΦΕΕ, καθώς και για την πρόθεση διαρκούς συνεργασίας για ανάληψη κοινών δράσεων αλλά και το συντονισμό των δραστηριοτήτων του κάθε φορέα, ώστε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι επικαλυπτικά ως προς την εκπαίδευση των μελών του ΟΕΕ και των λογιστών. Επίσης, στα πλαίσια της σύνδεσης του ΟΕΕ με το Πανεπιστήμιο, έγινε διερεύνηση της δυνατότητας απασχόλησης φοιτητών και αποφοίτων των οικονομικών σχολών του Πανεπιστημίου σε λογιστικά γραφεία και εταιρείες.
Επίσης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων, οι επερχόμενες ρυθμίσεις φόρων, η ενδεχόμενη συγχώνευση της Γ’ με την Α’ Δ.Ο.Υ. Πατρών και τα λειτουργικά προβλήματα που
πιθανόν να προκύψουν.
Με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου προέρχεται από τους λογιστές, η Διοίκηση του 10ου Π.Τ. του ΟΕΕ διαπιστώνει τη σημαντικότητα του ρόλου που μπορούν να παίξουν οι δύο φορείς στην ανάπτυξη του επαγγέλματος και έπειτα από συζήτηση, μεταξύ άλλων, προτάθηκε η συμμετοχή μέλους του Προεδρείου του ΟΕΕ στις συνεδριάσεις της ΕΛΦΕΕ και η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για την υλοποίηση κοινών στόχων. Τέλος συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι κοινές συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.